21 pacients traslladats de l’Hospital de Xàtiva al d’Ontinyent per falta de llits

Un total de 21 pacients han hagut de ser traslladats des de l’Hospital Lluis Alcanyís de Xàtiva al centre d’Ontinyent, només des de l’1 de gener, per falta de llits per al seu ingrés. Així ho ha confirmat el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent a aquest periòdic.
Des del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent expliquen que “amb aquests trasllats s’eviten esperes en àrees d’urgència o d’observació per a la disponibilitat de llits en moments puntuals amb major pressió assistencial”. També matisen que d’eixa vintena de pacients traslladats a l’hospital de la capital de la Vall d’Albaida, “almenys cinc d’ells eren persones el domicili de les quals està a la zona d’Ontinyent”.
Però els trasllats també s’han donat a la inversa, això si, per altres motivacions. En concret, durant el mes de gener, 40 pacients van ser traslladats des de l’Hospital d’Ontinyent al de Xàtiva. “No és per necessitat de llits, ja que Ontinyent té disponibles llits de manera habitual, sinó perquè les característiques de la patologia d’aquests pacients no poden ser ateses a Ontinyent”, expliquen des del Departament, i afegeixen que altra vintena de pacients han sigut també traslladats a altres hospitals pel mateix motiu.
“El Departament disposa de dos hospitals i els recursos disponibles s’optimitzen al màxim cada dia, per no haver de recórrer a recursos externs per a gestionar ingressos”, remarquen.