A l’Escorxador li queden 4 anys, però podria acabar abans

El nou projecte de parc inundable que va prenent forma a la Cantereria (ahir va ser visitat pel vicepresident de la Generalitat Hécor Illueca) obliga a replantejar la situació de l’Escorxador Municipal. Sobretot perquè la idea encaixa en crear una zona d’esplai on es potencie la vida social prop del riu.

La situació legal de l’Escorxador Municipal té data de caducitat. Com a servei municipal compta amb una llicència de concessió per a la seua explotació de 10 anys i que va estar renovada en 2017 per altre deceni. Per tant serà en octubre de 2027 quan expire eixa concessió. A l’Escorxador li quedarien ara mateix poc més de 4 anys en l’actual ubicació de l’edifici que ocupa al final del barri de la Cantereria.

Des de l’Ajuntament ja s’ha manifestat la predisposició per negociar una rescissió anticipada del contracte i així deslliurar l’edifici de l’actual ús que manté. En el fons es pretén que la nova zona verda que està naixent al voltant del riu no tinga problemes pels mals olors que genera el servei. En el futur es planteja desmantellar les naus adjacents i deixar només l’edifici de referència i així canviar-li l’ús i convertir-lo en un centre d’interpretació natural del riu o, fins i tot, es baralla la idea de donar-li un ús hostaler.