Ontinyent inicia la seua participació en el projecte europeu NOTE d’implicació del jovent en les polítiques europees

L’Ajuntament d’Ontinyent està iniciant la seua participació en el projecte europeu NOTE- Xarxa de Municipis i Organitzacions per a les Eleccions Europees. Es tracta d’una iniciativa subvencionada per la Comissió Europea a través del programa CERV (Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors), i que coordina l’ONG Italiana, Fattoria Puglise Difusa, amb la participació com a entitat sòcia, entre altres, de l’Ajuntament d’Ontinyent.

Els objectius específics del projecte són promoure les eleccions al Parlament Europeu de maig de 2024 com a ferramenta més inclusiva per a la participació directa en el procés de presa de decisions en l’àmbit europeu, i implicar a la ciutadania en el debat sobre el futur d’Europa, centrant-se especialment en els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030, i involucrant especialment als i les joves d’entre 18 i 35 anys.

Els regidors Pablo Úbeda (Promoció Econòmica i Projectes Europeus) i Àlex Borrell (coordinador de l’àrea de Cultura, Esports i Joventut), juntament amb personal municipal, participaven aquest dimarts en un dels primers encontres digital entre totes les entitats públiques i privades que formen part del projecte, d’Espanya, Italia, Lituània, Romania, Bulgària, Portugal, Croàcia, Grècia, Polònia i Bèlgica, per llançar la col·laboració i participació conjunta en el projecte, que es desenvoluparà durant els pròxims divuit mesos i inclou la realització de 6 esdeveniments internacionals.

Úbeda i Borrell coincidien en destacar que “Ontinyent és una ciutat que mira cap al futur des d’una identitat i perspectiva europea. Hem aconseguit importants ajudes de la UE, però ser europeus va molt més enllà de les qüestions econòmiques o de millora d’infraestructures, i d’ací l’interés de participar en un projecte que promou l’intercanvi de persones de diferents països, reforça l’enteniment i la tolerància i dona l’oportunitat als i les joves d’ampliar perspectives i desenvolupar un sentiment d’identitat europea”. El projecte inclourà accions com producció de pòdcasts, organització de debats al carrer o una activitat de simulació de les eleccions al Parlament Europeu, entre d’altres.