Així serà el nou Hospital que començarà a construir-se a finals d’abril

L’última setmana del pròxim més d’abril. Aquesta és la data que la directora general de Règim Econòmic, Carmelina Pla, fixava com a inici de les obres del nou Hospital d’Ontinyent.

Aquest termini era anunciat per Carmelina Pla en la seua recent visita a la ciutat, en la qual també donava detalls de la proposta definitiva dels serveis amb els quals comptarà aquesta infraestructura sanitària tan esperada. Concretament, l’hospital comptarà amb 82 llits, 26 més que en l’actualitat dels quals 50 estaran en habitacions individuals.

El programa funcional amplia la cartera de serveis de l’actual hospital, augmentant la superfície de les diferents àrees i adequant-les als estàndars actuals de matèria sanitària. A més de créixer en 26 llits, es passarà de 3 a 5 quiròfans, de 13 a 24 consultes externes, d’un paritori a dues sales de naixement enfocades al part natural, de 6 a 18 places d’urgències, a més d’incorporar nous serveis anunciats com ara l’hospital de dia mèdic-quirúrgic, la unitat de cures intensives (UCI) i la unitat de dany cerebral. A més també hi haurà una unitat de radiodiagnosi completa amb dues sales de raigs X, una de telecomandament, un TAC, dues sales d’ecografia, una de mamografia i un ortopantomògraf.

Aquesta és la proposta definitiva que arreplega l’administració autonòmica per a l’únic hospital que s’ha adjudicat en la Comunitat Valenciana aquesta legislatura.

Així serà el nou Hospital que començarà a construir-se a finals d'abril El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

Les imatges corresponen a la maqueta del nou Hospital que es construirà en els terrenys que l’Ajuntament d’Ontinyent ha comprat aquesta legislatura, en la zona coneguda com a DAVA-Casa Balones. La infraestructura sanitària s’edificarà en una superfície total de 27.000 m2, enfront dels 7.000 m2 que ocupa l’actual.