Albaida aprova els pressupostos per a l’any 2022 amb 6 milions d’euros

L’Ajuntament d’Albaida ha tancat l’any amb l’aprovació dels pressupostos municipals valorats en 5.994.259,23 €. Aquesta quantia pot veure’s ampliada amb la concessió d’ajudes provinents de Fons Europeus i subvencions d’altres administracions que ajudaran a sufragar els serveis a la ciutadania que presta l’ajuntament.

L’alcalde de la localitat, Josep Albert, ha volgut mostrar la seua satisfacció “per poder aprovar els pressupostos un any més” perquè “el que ara vegem amb normalitat durant molt de temps a Albaida ha estat una excepció i per això vull agrair a l’equip econòmic de l’ajuntament i a la corporació municipal el treball realitzat per haver elaborat aquests comptes”.

Per al 2022, el Bloc Social del Pressupost, rebrà en subvencions d’altres institucions, principalment de la Conselleria d’Inclusió i de la Diputació de València, la quantia de 815.302,43 €. De la qual destaca el nou servei d’Itineraris Integrats, anomenat Albaida Integra, que capta 103.642,94 € de Fons Europeus per via de la Conselleria i s’encarregarà d’acompanyar a les persones més vulnerables o en risc d’exclusió social cap a la incorporació sociolaboral gràcies a formació i seguiment. A més, mitjançant els programes del Labora també es comptarà amb una nova Educadora Social encarregada de l’atenció a la Infància i l’Adolescència.

Deute històric de 9,2 milions €

Pel que fa al deute històric la xifra se situa en 9,2 milions € i suposa, a hores d’ara, el seu pagament el 10% del pressupost del 2022. “Cada any la nostra major despesa és pagar la ruïnosa gestió anterior, però podem mostrar-nos optimistes perquè malgrat que tenim eixe llastre cada vegada estem més a prop de veure la llum, doncs cada any amortitzem deute”, assenyalava la regidora d’Hisenda, Bea Costa.

En l’àmbit d’inversions, destacar la partida de 50.000 € per al Palau dels Milà i Aragó per a dotar-lo de contingut i convertir-lo en tot un centre cultural i referent per a tot el país. D’aquesta manera se cercaran aliances amb altres institucions i organismes per a garantir un projecte que arrele amb força  cap al futur.

Des del consistori destaquen que “estem davant d’uns pressupostos encarats sobretot a millorar la situació socioeconòmica de la localitat amb una clara aposta per la Promoció Econòmica, Cultural i altres serveis que es presten a la ciutadania per a recuperar la tan esperada normalitat”.