Alemanya elegeix l’ontinyentí Marcos Morau com a millor coreògraf 2023

La prestigiosa revista especialitzada Ballet Tanz, amb seu a Berlín, ha publicat el resultat de la seua enquesta anual entre els crítics del país per elegir el millor coreògraf de l’any 2023. El guanyador ha estat l’ontinyentí Marcos Morau.

El coreògraf d’Ontinyent s’ha donat a conèixer al cor d’Europa amb el seu espectacle ‘Nachtträume’. Va estar presentat a finals del mes de setembre de 2022 i va rebre una aclamació especial per part de públic i crítica. A més, ‘Sacre’ de Morau para Ballett am Rhein y ‘Sonoma’ per a la seua pròpia companyia La Veronal també han estat destacats pels mitjans alemanys.

D’ell ha arribat a escriure la crítica el següent: “Marcos Morau galvanitza la seua audiència amb llenços pictòrics surrealistes que il·lustren les crisis socials històriques i actuals d’una manera singularment grotesca. Per citar el mateix Marc, de 40 anys, és ‘des de la monstruositat i la bellesa’ on es compon una estètica que impacta per la seua implacabilitat. Es modela a partir de la dansa, la música, les arts visuals, la literatura, el cinema i la fotografia”.

Marcos Morau és actualment artista resident de l’Staatsballett Berlin per als pròxims anys.