Álvaro Sanchis posa la imatge de la 18a Mostra de Cinema

Reflexionar al voltant del concepte de l’experiència cinematogràfica mitjançant la metàfora del viatge. Aquest és l’objectiu primer que ha perseguit el dissenyador i professor ontinyentí, Álvaro Sanchis, en crear el cartell de la 18a Mostra de Cinema d’Ontinyent, organitzada pel cine club Utiye.

Amb la metàfora del viatge “es mostra des del punt de vista de la primera persona, l’acte contemplatiu i pausat que suposa observar un paisatge en moviment des de la finestra d’un mitjà de transport”, destaca Sanchis. Aquesta finestra i els seus límits físics “actuen com a fotogrames que emmarquen allò que es mira, ubicant a qui observa el cartell a un espai fictici davant un paisatge que canvia segons el temps avança”. Es tracta d’un cartell que evoluciona i del que hi trobem diferents versions, a banda d’una animada, “que recull mitjançant el moviment les diferents fases d’aquest viatge”, destaca l’autor.

El cartell d’Álvaro Sanchis anuncia una mostra de cinema dedicada al director i periodista David Trueba, qui aplegarà a Ontinyent a finals de novembre amb el seu llibre Tierra de Campos i amb una àmplia representació de la seua filmografia.

A més a més, amb aquesta mostra conclouran els actes organitzats per l’Utiye per commemorar el seu 50 aniversari.

SOBRE ÁLVARO

Álvaro Sanchis Gandia és doctor en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i Diplomat en Disseny d’Interiors per l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València. S’ha especialitzat en la cartelleria cultural, destacant la seua tasca vinculada a la Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida, des de fa 10 anys. També ha realitzat diferents cartells per a entitats teatrals com Escalante Centre Teatre, ha rebut diversos premis i combina aquesta tasca amb la de professor investigador a la UPV, on imparteix classes al grau en Disseny i Tecnologies Creatives i al Màster en Disseny i Il·lustració.