Ontinyent serà la seu del I Congrés Internacional de Dona i Ciclisme

Ontinyent acollirà el 1r Congrés Internacional de la Xarxa Espanyola d’Investigació del Rendiment Esportiu en Ciclisme i Dona (REDICYM) l’any 2020. Aquest és un dels compromisos que es van adquirir en la primera jornada de treball d’aquesta xarxa celebrada al Campus universitari d’Ontinyent, on té la seua seu.

Cal recordar que REDICYM és un projecte finançat pel Consell Superior d’Esports i està coordinat pels professors Alberto Encarnación i Pedro Pérez, tots dos investigadors del Grup d’Investigació en Biomecànica Esportiva de la UV i professors del Departament d’Educació Física i Esportiva.

El congrés reuniria “figures del ciclisme femení, com l’entrenadora del ciclista guanyador del Giro d’Itàlia, ciclistes, una psicòloga esportiva, entre molts altres assistents, entre ells alumnes del campus i professionals de l’àmbit”, destaca Encarnación. En el congrés “s’exposarà el coneixement científic actual entorn del rendiment esportiu en ciclisme des d’una perspectiva de gènere”. Per a poder dur a terme aquest congrés, en la jornada celebrada a Ontinyent també es va establir la cerca de finançament tant públic com privada per a “posar en el mapa internacional la situació actual del ciclisme femení i que es puguen traçar línies futures d’èxit”.

A més, el professor Encarnación destaca que l’objectiu prioritari és “fomentar el Campus de la Universitat de València a Ontinyent, així com el treball que ací es duu a terme, per exemple, en els laboratoris de biomecànica esportiva”.