Ontinyent, 775 anys com a Vila Reial

La ciutat d’Ontinyent ja té les seues mires en la celebració del 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana. Aquesta data servirà com a inici de la commemoració del 775 aniversari de la ciutat com a Vila Reial, una commemoració que des del consistori ontinyentí celebraran fins al 25 d’abril, organitzant diverses activitats que inclouran música, esport, teatre o xerrades, entre altres.

Les primeres d’aquestes celebracions començaran hui mateix. A les 11:30 hores el trinquet municipal acull una partida professional de Pilota Valenciana. Mentre que a la vesprada seran dues les activitats al voltant del 9 d’Octubre; l’actuació del grup “El Regall” a les 18:00 hores en la nova zona verda adjacent al Molí Descals, i un contacontes sobre la figura de Jaume I a les 19:00 hores al Parc del Llombo.

Dimarts, dia 8, la programació continuarà. En aquesta ocasió serà amb dos espectacles de  la prèvia del VIII Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent. Cal recordar que aquesta prèvia del festival que té lloc a Nadal tenia previst celebrar-se el passat mes de setembre, i va ser ajornat degut a la pluja. Seran espectacles que uniran el circ i el teatre, de la mà de les companyies participants, i la música de l’Agrupació Musical d’Ontinyent. Les actuacions seran a les 19:30 hores al parc Vicent Andrés Estellés i a les 22:30 hores a la plaça de Sant Domingo. A més, l’endemà es repetiran aquestes actuacions, a les 18:30 hores al parc Mestre Ferrero i a  les 20:00 hores a la plaça de Sant Domingo de nou.

Dimecres, el dia de les valencianes i valencians, se celebrarà el tradicional Ple Extraordinari del 9 d’Octubre. A les 12:00 hores, des de la plaça Major, s’iniciarà una processó cívica amb l’acompanyament del Grup de Danses d’Ontinyent, el grup de dolçainers i tabaleters “El Regall”, i el ball de l’Àguila, que anirà acompanyar del grup “La Colla”. Aquesta desfilada finalitzarà al Palau de la Vila, on es durà a terme el Ple Extraordinari.

Les activitats continuaran, al marc d’aquesta celebració, el divendres, amb l’espectacle musical de Josep Aparici “Flamencianes”; serà a les 22:00 hores a la Sala Gomis. Finalment, dimarts 15, a partir de les 19:30 hores hi haurà tres conferències a la Casa de la Cultura-Palau dels Barons de Santa Bàrbara dins del VI Cicle d’Homenatge al magistrat Vicent Lluis Montés.