Anul·len el pagament de la taxa per terrasses durant l’any 2021 a bars i restaurants

Els bars i terrasses d’Ontinyent no pagaran taxa d’ocupació de via pública per taules i cadires durant tot l’any 2021, amb l’objectiu d’ajudar a un dels sectors econòmics més afectats per les restriccions imposades per la pandèmia. El Govern d’Ontinyent renova així la suspensió del cobrament d’aquesta taxa, que en 2020 es va deixar sense efecte fins al mes de març de 2021 dins del pla “Tornem Junts” per ajudar a empreses i particulars a pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-19. Aquesta nova proposta de suspensió serà aprovada al plenari ordinari del pròxim 28 de gener.

Segons ha declarat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, “el sector de l’hostaleria és un dels més afectats per la crisi econòmica que ha provocat la pandèmia, i per això tornem a suspendre la taxa d’ocupació pública” i remarcava que “la ciutadania pot estar segura que farem tot allò que estiga a la nostra mà perquè la crisi de la Covid-19 no deixe a ningú al camí”, incidia.

La suspensió d’aquesta taxa per a l’any 2021 és una minva d’ingressos de 39.100 euros per a l’Ajuntament, que sumats als 52.000 euros de març de 2020 a març de 2021 suposen una subvenció en espècie al sector de 91.100 € en dos anys. No obstant això, la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, remarcava que “aquesta minva d’ingressos és possible gràcies a la bona salut financera de l’Ajuntament i la important rebaixa del deute que hem acumulat. Un treball previ que ara ens permet donar suport als sectors més afectats per aquesta crisi sanitària i econòmica”, manifestava. Enguix ha exposat que la suspensió de cobrament de la taxa per ocupació del domini públic amb taules i cadires per a l’any 2021 es fa amb efecte des de l’1 d’abril de 2021 fins al 31 de desembre de 2021, ambdós inclosos, així com la pròrroga de les autoritzacions d’ocupacions de la via pública.

Per la seua part, el regidor de Promoció Econòmica, Juan Pablo Úbeda, exposava que “el nou tancament de l’hostaleria decretat per la Generalitat Valenciana ha agreujat la situació d’aquest sector. Per això, volem que la renovació d’aquesta suspensió servisca per a tractar d’ajudar als nostres autònoms i autònomes”, assegurava.