Anuncien l’imminent desplegament de fibra òptica per a Poble Nou

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha anunciat aquest dijous que el desplegament de fibra òptica al centre històric d’Ontinyent serà una realitat prompte, després que la Comissió de Patrimoni de la ciutat haja donat llum verda a un pla de desplegament d’aquesta tecnologia en el Poble Nou. Així ho anunciava en una roda de premsa al carrer Sant Antoni on també intervenien el regidor de Territori, Óscar Borrell i el d’Enllumenat, Paco Penadés, qui han estat treballant en aquest assumpte.

Jorge Rodríguez destacava el treball conjunt fet per regidors de diverses formacions polítiques i de l’Oficina Tècnica Municipal per resoldre els problemes sorgits per fer possible aquesta instal·lació, derivats de l’exigent normativa de protecció patrimonial de la zona (el barri de la Vila és Conjunt Històric Artístic i el barri de Poble Nou és Bé de Rellevància Local), i dels costos de connexió dels habitatges amb la xarxa general.

En el cas de Poble Nou, seran les companyies Fibra World i Orange les que duran a terme aquests plans, que per executar-se requeriran la realització de declaracions responsables per part de les empreses. A més a més, l’Ajuntament destinarà 25.000 euros a facilitar el soterrament del cablejat en els encreuaments de carrers, per evitar que aquestes despeses repercutisquen en el veïnat. L’Ajuntament, en diverses reurbanitzacions de carrers, ja ha anat instal·lant la canalització subterrània per implantar fibra òptica, el que fa que ara sols siga necessari realitzar connexions en punts puntuals, i no absolutament a tota la conducció, fent molt més assumibles els costos d’implantació.

S’espera que de seguida els departaments comercials de les companyies visiten els domicilis de les persones potencialment interessades.