Ontinyent inicia amb èxit el programa d’activitats intergeneracionals als parcs i zones verdes

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat aquesta setmana amb èxit el nou programa d’activitats intergeneracionals als parcs i zones verdes, una programació gratuïta i oberta a gent de totes les edats, que es desenvoluparà als mesos de maig i juny als diferents barris de la ciutat.

Als tres primers dies d’activitats, més de mig centenar de persones han participat d’aquestes activitats, destacant l’alt interés mostrat per la vinculada a les noves tecnologies i la formació per salvar la “bretxa digital”. També s’atenen altres aspectes com ara el cos, la ment, el llenguatge, la creativitat o les tradicions, sempre dinamitzades per personal especialitzat i plantejades de manera sostenible. Algunes requereixen inscripció prèvia i altres no, i tot el món es pot apuntar a les que estime convenient, independentment de si són o no prop del seu domicili.

Els llocs de realització són en maig: del dia 8 al 12 en la zona verda de Benarrai; del dia 15 al 19 a Sant Domingo; del dia 22 al 26 a Sant Rafael (Colón); i del dia 29 al 2 de juny a la Glorieta. En juny del dia 5 al 9 per a la Plaça Coronació (Barranquet); del dia 12 al 16 al parc Mestre Ferrero; i del dia 19 al 31 de nou a Benarrai. Per ampliar la informació i realitzar inscripcions, les persones interessades poden adreçar-se telefònicament al telèfon 962918222, en horari de 10 a 13 hores, des d’aquest dimecres 3 de maig.

Activitats als centres de majors

Per altra banda, l’ajuntament ha iniciat el procés per a la licitació del servei d’activitats als centres de majors del municipi (centres cívics del Llombo, Sant Josep i CIM de Sant Rafel). La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que després de moltes gestions “llargues però necessàries, i exigides per la llei de contractes institucionals”, el dia 31 de març va finalitzar l’obligatori període d’al·legacions per part de l’empresa que prestava anteriorment el servei, quatre fulles. Fins a eixe dia s’havia estat treballant per part de l’Ajuntament en la recerca d’una empresa local, que a través d’un contracte menor posara en marxa les activitats després de Pasqua. Paral·lelament, ens vam començar el procés d’una nova licitació per tal de poder traure a concurs el nou contracte.

El dia 11 d’abril es va celebrar una reunió amb els treballadors/es que prestaven el servei d’activitats per a l’empresa Quatre fulles per a informar-los del treball que s’havia dut a terme per poder reprendre les activitats i donar-los el contacte de l’empresa que anava a fer-les després de Pasqua. Així, ambdues parts interessades es podien posar en contacte per a poder fer un contracte laboral. La regidora explica que “la sorpresa” va ser quan el 17 d’abril, 24 hores abans d’iniciar-se les activitats, a la reunió amb l’assessoria de l’empresa que anava a executar-les, els monitors i monitores no van voler signar, exigint que la nova empresa fera front als deutes de l’anterior, “i, per tant, molt a pesar nostre no vam poder posar en marxa les activitats als centres quan esperàvem”.

Així les coses, i mentre avança el procés de licitació per traure a concurs de nou el servei d’activitats als Centres de Majors, l’Ajuntament ofereix el nou programa d’activitats intergeneracionals als parcs, garantint una oferta àmplia, diversa i accessible a tota la ciutadania, i es recorda als usuaris que qualsevol dubte al respecte es pot consultar al departament de Serveis Socials.