Natàlia Enguix destaca la consolidació de l’Escola Feminista i l’interés d’apropar expertes en feminisme a la ciutadania

Consolidada que ha aconseguit que vinguera gent de diferents poblacions i tots els perfils”. Així valorava la regidora Natàlia Enguix la consolidació d’una iniciativa apropar expertes en feminisme a la ciutadania.

En aquest sentit, la IV Edició de l’Escola Feminista tancava aquest dimecres amb l’humor de Los Blandengues i la música de Dj Nonai Sound. Una quarta edició, que com en l’edició anterior ha volgut acabar amb una festa “sempre hem volgut acabar amb alegria i sentit de l’humor perquè si no ens prenem la lluita feminista amb humor i filosofia pot desgastar molt. Són molts anys lluitant pels nostres drets, que són els drets que ens corresponen per ser el 50% de la població”, exposava la regidora Natàlia Enguix. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, incidia que “la lluita siga seriosa no vol dir que no puga ser divertida” recordant una cita d’un professor seu que “el que és divertit és el contrari del que és avorrit, però no del que és seriós”.

Així, la regidora recordava que la quarta edició ha estat centrada en la desconstrucció de la masculinitat a través de ponents de reconegut prestigi com el jurista Octavio Salazar, la pintora i escriptora Paula Bonet o la periodista Montserrat Boix. Enguix detallava que durant aquestes quatre edicions s’han pogut tractar temes d’actualitat on la ciutadania d’Ontinyent ha pogut “parlar amb expertes i resoldre dubtes sobre qüestions que escolten i llegeixen als mitjans de comunicació”. Tant les ponències d’aquesta edició com les d’altres edicions es poden tornar a visualitzar al canal de YouTube de l’Ajuntament d’Ontinyent.

El públic assistent a la festa de cloenda de la IV Escola Feminista valorava positivament aquest format de cloenda i animava a més ciutadania a partir en pròximes edicions. Gloria Enguix destacava que “és una iniciativa que està molt bé. Cal que continue”. Pep Mollà valorava positivament aquesta edició perquè “vaig quedar impactat amb la xarrada d’Octavio Salazar. Aquesta edició ha millorat l’anterior”.

Una valoració que compartia Pilar Borrell qui exposava que “l’Escola Feminista m’ha paregut molt interessant perquè ens permet parlar amb gent que d’altra manera no tindríem accés. El feminisme és essencial”. Per la seua part, Belén Gandia, destacava que tot i que és la primera vegada que he assistit a les xarrades en l’Escola Feminista perquè “considere que és imprescindible continuar amb aquestes iniciatives”.