fbpx

Arquitectes i dissenyadors de renom obriran la setmana de la mobilitat

Ramon Esteve, Izaskun Chinchilla i Xavi Calvo són els convidats de la taula redona que obri la Setmana Europea de la Mobilitat a Ontinyent, el pròxim 15 de setembre, a les 19 hores, en el Centre Cultural Caixa Ontinyent. Sota el títol ‘El necessari canvi de la ciutat’, aquests ponents de renom, moderats per l’arquitecte, Carlos Salazar, posaran sobre la taula qüestions relacionades amb el disseny de les ciutats i l’adaptació al canvi climàtic. Es tracta d’una activitat oberta al públic.

La programació d’aquesta cita inclou una xerrada de Marian Sintes Marcos, el 19 de setembre, a petició del col·lectiu Ontinyent en bici. Una metgessa que parlarà de la importància dels camins escolars segurs, destacant la importància de la mobilitat activa entre les xiquetes i els xiquets. Serà a les 19 hores, en el Museu del Tèxtil.

Dijous 22 de setembre, se celebrarà el Dia mundial sense cotxes i, pel matí, hi haurà activitats per a les escoles que participen en la 1a fase del programa municipal Camins Escolars Segurs. Per la vesprada, a les 18.30 hores, s’ha programat teatre de carrer, ‘Orgànic’, que es representarà en la Glorieta.

Tancarà aquesta programació una de les activitats consolidades, el Parking Day, el 24 de setembre, en aquesta ocasió en la plaça de la Coronació, i amb activitats de matí i de vesprada, en les quals participaran col·lectius locals relacionats amb la cura del medi ambient, com ara, Ontinyent en bici, la Colla Ecologista l’Arrel i Ontinyent contra el foc, entre altres.