Arquitectes i historiadors explicaran les obres en marxa a Ontinyent a través de rutes guiades

Un equip de 6 arquitectes i historiadors explicarà les obres públiques actualment en marxa a Ontinyent a través d’un nou programa de rutes guiades. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, declarava que aquesta iniciativa anomenada ‘Obert per obres’, “ens permetrà explicar les actuacions que estan duent-se a terme aprofitant que hi ha espais que estan ara al descobert que permeten contextualitzar-les, aprofundint en detalls històrics, tècnics i anècdotes de la mà d’aquests experts”.

Així, ‘Obert per obres’ comptarà amb tres arquitectes (Baldo Molinero, Silvia Párraga i Sari Calatayud) i tres historiadors (Alfred Bernabeu, Manuel Requena i Ignasi Gironés), que explicaran en més d’una dotzena de sessions les dues rutes guiades que s’han preparat: ‘La memòria de l’aigua’ i ‘un passat ple de futur’. Cada ruta s’obrirà a un grup d’entre 15 i 20 persones, i comptarà amb l’acompanyament d’un historiador i un arquitecte.

A la ruta anomenada ‘La memòria de l’aigua’ es visitaran obres d’interés des del punt de vista hidràulic, com ara els treballs que s’executen a Benarrai, i que permetran saber més al voltant de les canalitzacions d’aigua, bé amb una ruta subterrània per dins la barbacana fins a arribar al Pont Vell i el Molí Descals, bé per la superfície, pel carreró del Marqués i la plaça de Baix. Es podrà visitar els dissabtes 21 de maig i 4 i 18 de juny; i dimecres 25 de maig i 8, 22 i 29 de juny.

A la segona ruta, ‘Un passat ple de futur”‘ es recorrerà espais com la Glorieta, el Museu del Tèxtil, la Plaça de la Concepció, el col·lector general d’aigües o la muralla de la Vila, entre d’altres. En aquest cas, la ruta es podrà fer dissabtes 21 i 28 de maig i 11 de juny; i dimecres 1, 15 i 21 de juny. Les visites es faran dissabtes a les 10:30 i dimecres a les 18:00 o 18:30, inicialment als mesos de maig i juny, tot i que es podrien reprendre en la tardor. En tots dos casos, per apuntar-se caldrà posar-se en contacte o visitar l’Oficina de Turisme d’Ontinyent, al Palau de la Vila i el telèfon 962916090.