Una empresa de Villena farà la reforma del Mercat Municipal

Construccions Enciso i José S.L., empresa amb domicili social a Villena, ha resultat l’adjudicatària de les obres de reforma i modernització del Mercat Municipal amb un import total de 387.442 euros (IVA inclòs). La signatura alacantina ha estat designada a proposta de la mesa de contractació en el procés públic que s’ha dut a terme a l’Ajuntament d’Ontinyent. Entre els aspectes que la taula ha tingut en compte per a fer la proposta es troba “tant el fet que aquesta empresa ha presentat l’oferta més avantatjosa per a les arques municipals (amb 21.542 euros d’estalvi respecte al pressupost de licitació) com que en la seua proposta es contempla l’execució de la totalitat de les possibles millores plantejades en les bases del concurs, que s’executaran sense cost addicional per a l’Ajuntament”.

Escala mecànica

Cal recordar que les obres de modernització del Mercat Municipal i la reordenació del seu espai exterior està cofinançada pel Fons Europeu Regional FEDER del programa EDUSI. Aquesta actuació inclou, entre altres coses, la creació d’una nova cafeteria (amb disseny de Ramón Esteve) i la dotació d’una escala mecànica que permetrà salvar el desnivell vertical existent respecte a la plaça del Barranquet. Les obres tenen un termini d’execució de sis mesos i no afectaren el normal funcionament del mercat.

Compromís denuncia l’estat del vell consistori

El portaveu municipal del grup nacionalista Compromís, Nicolau Calabuig, ha denunciat l’estat en el qual es troben les dependències de l’antic edifici de l’Ajuntament, situat en la Plaça Major. Allí es troben els despatxos dels grups de l’oposició, PP i Compromís, a més d’alguns serveis municipals. També aquest edifici alberga l’antic saló de plens de la corporació municipal, la reforma de la qual va inaugurar la infanta Cristina en 1985.

A través de les xarxes socials ha denunciat “la degradació” d’aquestes dependències. “Mentre la part antiga de la casa consistorial està en aquestes condicions, veiem més prioritari invertir ací abans que gastar 270.000 euros reformant el baix de la part nova de l’Ajuntament (casa del Comte). I no cap capritx nostre. És la crua realitat”.

Acord incomplert

Segons exposa Nico Calabuig “cal recordar que, per a votar a favor del pressupost municipal de l’any 2021, una de les diverses condicions que acordem amb el govern municipal va ser l’obra per a garantir l’accessibilitat en aquesta part de l’edifici i la millora de les instal·lacions. Nosaltres complim la nostra part de l’acord, però encara estem esperant que el govern municipal complisca la seua”. El vell edifici de l’Ajuntament no compleix amb la normativa d’accessibilitat i aquest va ser un dels motius per a reubicar el saló de plens al Palau de la Vila.