Arranca la vacunació infantil en el centre d’educació especial Vall Blanca

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública anunciava fa uns dies que començaria a vacunar els xiquets i les xiquetes de 5 a 11 anys aquest dimecres, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, en els centres escolars. Segons informava la consellera de Sanitat, Ana Barceló, la immunització s’iniciarà en els col·legis d’educació especial i en menors immunodeprimits i, posteriorment, segons un ordre d’edat. En aquest sentit, el Centre d’Educació Especial Vall Blanca serà primer d’Ontinyent en injectar les primeres dosis, a partir de les 12:30 hores d’aquest matí. A més la immunització també es durà a terme el col·legi Santa Maria, segons ha confirmat el Departament de Salut Xàtiva Ontinyent. Es preveu que s’inoculen 374 dosis en aquesta àrea de salut.

La directora de Vall Blaca, Carmen Ruiz, ha explicat que s’han establert tres aules per a dur a terme la vacunació. Una d’espera, un segon espai on tindrà lloc la inoculació i finalment una tercera classe per l’espera postvacunació i l’atenció, per part del personal sanitari, de qualsevol esdeveniment advers que es puga produir després d’aquesta.

El procés de vacunació es realitzarà en horari lectiu i se sol·licitarà autorització prèvia dels pares i mares o tutors legals. Els sanitaris es desplaçaran fins al centre escolar. A més, es permetrà que, de forma puntual, un membre de la família acompanye a cada xiquet o xiqueta en el moment de la vacunació, tal com han acordat els departaments que dirigeixen Ana Barceló i Vicent Marzà.