Sents perd l’estrella Michelin el dia en què anuncia el seu tancament

La gala celebrada a València per al lliurament de les estrelles de la guia Michelin ha significat una decepció per a l’hostaleria ontinyentina. El restaurant Sents, el primer de la ciutat en obtenir-la, ha confirmat la seua pèrdua i l’eixida del firmament de les estrelles que reconeixen els millors llocs per a menjar del món. L’establiment regentat pels germans Santiago i Ximo Prieto havia renovat als últims anys l’estrella que els va ser concedida en 2017. Durant aquest temps, Sents s’havia convertit en tot un símbol destacat de la gastronomia valenciana, aconseguint també el Sol de la guia Repsol.

Però hui la notifiació de les noves estrelles, l’ampliació de les mateixes i la caiguda de les que ja en tenien no ha estat benevolent per al local ontinyentí. S’ha fet pública la pèrdua de l’estrella.

La notícia ha coincidit amb l’anunci que ha fet el restaurant Sents aquest matí sobre el seu tancament. “Sents tanca les portes definitivament. Han estat anys d’alegries i de molta feina. Hem arribat fins ací”, explicava Ximo Prieto, cap de sala del restaurant. “Donem les gràcies a tots els que heu apostat i heu cregut en el projecte des del primer dia”, afegia Santiago Prieto.

La vida culinària dels germans Prieto no acaba. El projecte, ara, continua tornant als orígens, al restaurant La Cuina que, precisament aquesta setmana compleix els seus 20 anys de trajectòria professional. Santiago i Ximo Prieto asseguren que aniran endavant amb la mateixa il·lusió i amb la seua proposta gastronòmica que els ha fet acreedors del reconeixement del públic.