Arranquen els dies grans de les festes d’Ontinyent

Dijous de vesprada, a partir de les 18 hores, amb l’Entrada de Bandes de Música, s’enceta la programació dels dies més intensos de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent. El director convidat que tindrà l’honor de dirigir la marxa mora ‘Chimo’ serà l’albaidí Jordi Soler Carbó, director de la Banda Simfònica d’Ontinyent; de La Colla de Percussió i Dolçaina d’Ontinyent i de la banda de Beniatjar.
Per la nit, a partir de les 23.30 hores, s’iniciarà des de l’avinguda Almaig la desfilada dels Alardos, en la qual les diferents comparses exhibiran les seues disfresses. A partir de la 1.30 hores, en la Glorieta, actuarà l’orquestra People Band.
Divendres, 24 d’agost, arribarà una de les jornades més esperades: el dia de l’Entrada de Moros i Cristians.
A les 11 hores, des de l’encreuament del carrer Martínez Valls i l’avinguda Daniel Gil, arrancarà l’Entrada Infantil, que arribarà pel Carrer Major, fins a la Plaça Major.
Per la vesprada, a partir de les 18 hores, començarà l’Entrada del Bàndol Cristià. Des de l’avinguda Almaig, fins a la plaça de la Concepció desfilaran les 12 comparses cristianes capitanejades per l’almogàver, Manolo Penadés, Capità Cristià 2018. Els Almogàvers obriran aquest acte, mentre que es tancarà amb el boato de la comparsa Estudiants, amb l’Ambaixador Cristià, Juan Alonso, i la Banderera Cristiana, Susana Calabuig.
Per la nit, a les 22 hores, serà el torn de l’Entrada del Bàndol Moro. Les tropes sarraïnes aniran encapçalades pels Moros Espanyols i el seu Capità Moro 2018, Enrique Galbis. Li seguiran la resta de les 11 comparses de la mitja lluna, que tancaran els Moros Marinos, amb l’Ambaixador, Miguel Ángel Fita, i el Banderer, Gonzalo Revert. En la Glorieta, a partir de les 2 de la matinada, hi haurà una macro discomòbil, amb l’actuació d’Spam Grup.
Dissabte, 25 d’agost, la jornada començarà a les 7.30, amb la Diana, des de la plaça de la Coronació i pel barri del Poble Nou s’accedirà al carrer Dos de Maig, plaça de la Concepció, Carrer Major i plaça Major.
A les 11 hores, se celebrarà el Ball dels Contrabandistes, en la plaça de la Concepció.
Precisament aquesta comparsa, juntament amb els Mariners seran les protagonistes de l’acte del ‘Contrabando’ que s’iniciarà a les 11.30 hores, des de la plaça de la Concepció i tindrà el seu moment àlgid amb els parlaments, a les 12 del migdia, en la plaça Major.
Per la vesprada, tindrà lloc la Baixada del Santíssim Crist de l’Agonia. A les 17.45 hores, es representarà el text de la Baixada i donarà inici la Batalla d’arcabusseria: el bàndol cristià des de l’ermita de Santa Anna i el bàndol moro, des de l’aparcament del Calvari de Santa Anna. La Processó de la Baixada, partirà a les 19 hores, des de la Cantereria i per la plaça de Baix i la plaça Major, arribarà fins a l’església de Sant Carles, on romandrà fins al 9 de setembre.La discomòbil de la Glorieta, serà a partir de la una de la matinada, i correrà a càrrec de ’80 y cuantos +’. A les 2 de la matinada, del dissabte al diumenge, des del recinte firal es dispararà el Castell de focs d’artifici, a càrrec de la Pirotècnia Europla de Bèlgida.

La jornada del diumenge, 26 d’agost, s’iniciarà amb una missa de campanya, a les 7.30 hores, en l’encreuament de José Simó Marín i Martínez Valls. Mitja hora més tard, arrancarà l’acte de la Diana de Gala, des de Martínez Valls fins a la plaça Major, passant per l’avinguda Daniel Gil, plaça de la Concepció i Carrer Major. A les 12 del migdia, serà la Missa Solemne, en la parròquia de Sant Carles. Tot seguit es visitarà la capella de la Puríssima i l’Hospital de Beneficència.
Per la vesprada, solemne Processó, a partir de les 18 hores, des de la plaça Sant Domingo, Morereta, San José, Dos de Maig, plaça de la Concepció, Carrer Major, fins a la parròquia de Sant Carles.
L’orquestra La Tribu, serà l’encarregada de posar la diversió musical, a partir de la una de la matinada, en la Glorieta.
L’última jornada forta dels actes morocristians serà el dilluns 27 d’agost, el dia de les Ambaixades. A les 11 hores donarà inici la batalla d’arcabusseria dels dos bàndols, el moro a la Cantereria i el cristià al Pont de Santa Maria. Una hora més tard, tindrà lloc l’Ambaixada Mora.
La rèplica arribarà per la vesprada, amb la batalla d’arcabusseria a partir de les 17 hores, ara el bàndol moro des del Pont de Santa Maria i el bàndol cristià des de la Cantereria, per recitar a les 18 hores els versos de J.J. Cervino, en la plaça Major i celebrar l’Ambaixada Cristiana. En finalitzar, Desfilada final, des de la plaça Major, fins a la plaça de la Concepció.