fbpx

Més de 50.000 persones vibren al so de la música festera

A pesar de l’amenaça dels núvols, que deixaven caure algunes gotes d’aigua tot just abans de començar la desfilada de la comparsa Almogàvers, Ontinyent es preparava per rebre els bàndols cristià i moro respectivament. Més de 50.000 persones van voler ser partícips de l’entrada morocristiana, omplint les més de 10.000 cadires i ocupant quasi la totalitat de les voreres de Daniel Gil i l’avinguda Almaig.

Els primers en entrar a la “insigne vila d’Ontinyent”, com resa el text de Cervino, van ser els Almogàvers, al crit de “desperta ferro, desperta!”. Al capdavant de la formació de l’àguila i la flor de lis, Manuel Penadés es deixava veure dalt d’una carrossa per oferir als espectadors un viatge a través de la cultura de la Corona d’Aragó. El mite, la història i la llegenda dels guerrers almogàvers van estar els fonaments de la capitania que donava pas al bàndol de la creu.

Entrada la nit, l’entrada de Moros i Cristians d’Ontinyent es reprenia a les 22.00 hores, moment en que els moros espanyols sentien bategar el cor amb l’emoció de ser els encarregats de la capitania mora del 2018. Com vingut de la batalla, Enrique Galbis apareixia pels carrers de la capital de la Vall d’Albaida dirigint l’exèrcit de la mitja lluna.

Un cop realitzada l’Entrà morocristiana, únicament resten tres dies per concloure la setmana gran de festes. Aquesta vesprada, a partir de les 19.00 hores tindrà lloc la baixada del Crist de l’Agonia, seguit per la diana de gala del diumenge i les ambaixades, a les portes del castell, del pròxim dilluns 27 d’agost.