Assalt de pel·lícula per a robar coure en l’antiga Colortex

Un guió per a una pel·lícula de sèrie sobre grans assalts i robatoris en la qual l’objecte de la cobdícia no és els diners ni les joies sinó un metall cada vegada més preuat: el coure. En aquest cas, el singular és que els assaltants (se suposa que per a dur a terme aquesta operació va ser necessari el concurs de més d’un individu) no es van emprar en unes instal·lacions abandonades sinó en una empresa en funcionament.

Els lladres s’han emportat una quantitat “important”, tal com es reconeix des de la mateixa empresa, de coure de les instal·lacions elèctriques de l’empresa d’acabats tèxtils, Bleachont SL, situada en el complex de la històrica fàbrica Colortex. Els fets es van produir la nit del dissabte 30 d’octubre quan uns desconeguts van entrar a l’interior de l’edifici per a tallar cables i emportar-se el metall.

Fonts pròximes a l’empresa han reconegut a aquest periòdic que aquest robatori va comprometre el funcionament de la companyia, quan una dotzena de màquines van quedar inhabilitades per falta de subministrament elèctric. “Va afectar la secció completa de tint on existeixen unes 8 màquines. Hi havia més cables tallats a l’interior de la fàbrica, però afortunadament no se’ls van emportar”, exposen.
El dimarts d’aquesta setmana es va posar en marxa l’última de les màquines afectades, després d’estar parades durant huit dies, tal com van explicar les mateixes fonts. Van ser els operaris els qui van avisar dels fets a la policia quan en la matinada del dimarts 2 de novembre, després de tres dies d’inactivitat pel pont, s’adonaren que “la llum no funcionava”. En total són tres les seccions de l’empresa que es van veure afectades: la zona de tint, la de blanqueig i la d’assecatge.

Investigació

La policia judicial ja ha iniciat una recerca, però en aquests moments es desconeix l’autoria dels fets. En el moment de l’assalt l’empresa no comptava amb personal de seguretat, i encara que sí que disposaven de càmeres de seguretat, les fonts consultades afirmen que van ser “desviades per a procurar no ser vists”. Tampoc es coneix el modus operandi dels assaltants en les instal·lacions, però se sospita que per a carregar tot el metall va caldre utilitzar un vehicle de grans dimensions.