ATEVAL dóna suport a la creació d’un port sec a Villena

L’Associació d’Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) se suma a la llista d’adhesions a la Plataforma Empresarial Nodo Levante Interior, el grup d’empresaris de les comarques de nord-oest de la província d’Alacant que reivindica l’emplaçament d’un port sec a Villena. Així, la potent agrupació valenciana del tèxtil dóna suport a la ubicació d’un port sec a Villena perquè considera aquest terme municipal a la província d’Alacant com el nucli idoni per afavorir el sector.

Ateval se suma a les les 300 firmes que aposten per implantar aquesta infraestructura ferroviària a la capital de l’Alt Vinalopó i a la decisió presa per altres entitats com la Confederació Empresarial Valenciana (CEV). A més al costat de Ateval, anuncia la seua adhesió Acetex, l’Associació Comarcal d’Empresaris Tèxtils de l’Alcoià i el Comtat.

Amb el suport d’aquestes dues organitzacions empresarials, l’aposta del sector tèxtil per la instal·lació d’un port sec a Villena es consolida. Moltes de les empreses que pertanyen a aquesta associació Athenea, Froca, Hilaturas Ferré o BITEX ja van posar de manifest el seu interès per la candidatura de Villena per a albergar una infraestructura logística que en aquest eix de comunicacions de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, el president d’ATEVAL, Pepe Serna, ha indicat que “un dels objectius d’ATEVAL és donar eines als seus associats per ser més competitius i per millorar la internacionalització del tèxtil valencià i un port sec a Villena pot ajudar sobretot a les empreses ubicades a l’interior de la província d’Alacant i part de la Vall d’Albaida “.

 El Nodo Levante Interior o port sec a Villena combina una estació intermodal ferroviària i una ZAL de 375.000 i 625.000 metres quadrats respectivament, aconseguit una superfície total d’un milió de metres quadrats. La inversió prevista per construir el port sec és de 20,6 milions d’euros. Davant aquests números, el president de ACETEX, José Martínez, ha subratllat que “la ubicació d’un port sec en una comarca propera l’Alcoià com és l’Alt Vinalopó pot generar oportunitats per a les nostres empreses”.

La força col·lectiva del tèxtil valencià aporta un 5% a l’PIB industrial regional, amb 1.500 empreses i 23.000 llocs de treball directes, 2000 milions d’euros de xifra de negoci i 900 milions en exportacions dirigides als cinc continents.