Atletes internacionals i corredors populars participaran en la primera prova 5.000 metres homologada d’Ontinyent

Atletes de talla internacional com els olímpics Toni Abadía i Javier Guerra, o la plusmarquista de França dels 5.000 i 10.000 metres Liv Westphal, participaran aquest diumenge 11 de juny en la que serà la primera prova atlètica homologada pels carrers d’Ontinyent, la “5k kilómetro 42 Ontinyent”, organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent i el Club d’Atletisme Kilómetro 42.

L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, ha destacat com “un orgull poder col·laborar amb entitats com aquesta, en una gran capacitat d’organització i que coneixen bé allò que fan. Des de l’Ajuntament col·laborem per impulsar una prova a la qual animem a veïnat i visitats a assistir, bé participant o bé com a espectadors i espectadores, aprofitant en tots els casos per gaudir de la gastronomia i tots els atractius de la ciutat”, manifestava.

El regidor d’Esports, Ferran Gandia, remarcava la importància de comptar amb esportistes de primer nivell amb els que podran competir els i les populars, una prova homologada, les marques que s’obtinguen a la qual van a estar reconegudes per les diferents federacions. Un pas endavant per projectar-nos com a ciutat esportiva, i una prova que esperem que vaja creixent en el futur perquè serà beneficiós per a la ciutat”.

Des de Kilómetro 42, Ximo Mollà explicava que l’homologació, aconseguida per a un període de set anys, “no ha estat fàcil, i més en una ciutat amb una orografia com la nostra, però és un bot de qualitat molt important”. Mollà destacava el traçat semiurbà com a “molt ràpid”, partint de la Glorieta de Moros i Cristians per passar per l’Avinguda Ramón i Cajal, avinguda del Tèxtil i tornada per arribar a la plaça de la Concepció, on estarà la meta i es farà una festa final amb música i la participació de restauradors locals. La prova començarà a les 9:05, amb un temps de tall de 40 minuts per a l’últim esportista participant, sent una prova inclusiva, i per tant podent participar qualsevol persona amb diversitat funcional a peu o en handbike. Posteriorment a la prova absoluta, hi haurà també curses infantils no competitives. La inscripció continua oberta fins a les 23:59 hores d’aquest dimarts 6 de juny, podent fer-se inscripcions o ampliar detalls en la web www.chiplevante.com.