Cacen 5 motos en 48 hores per tindre un silenciador ineficaç

La Policia Local ha declarat la guerra als sorolls insuportables d’algunes motos que circulen per la via urbana. En els últims dies s’han intensificat els controls que vigilen la circulació d’aquests vehicles adaptada a la normativa vigent. Com a conseqüència, durant dos dies, els controls efectuats han comportat la denúncia de 5 motos que circulaven amb un silenciador ineficaç que no evitava el soroll ni les explosions del vehicle. A més, també es va imposar una multa per conducció negligent.

Els controls es van efectuar en apenes dos dies de diferència i estaven ubicats al barri de Sant Rafael i al de Sant Josep.

Segons la normativa actual està prohibit circular sense el silenciador d’explosions amb qualsevol tipus de vehicle de motor per les vies públiques, tant urbanes com interurbanes. A causa de problemes o dels colps patits per la moto, el silenciador es pot vore danyat i no ser tan eficaç com hauria de ser-ho. D’altra banda, aquest soroll excessiu del motor també es pot donar de manera conscient i premeditada per part del propietari del vehicle. Quan es vol augmentar el rendiment del motor, moltes persones opten per modificar el tub d’escapament, cosa que produeix molt més soroll del permès. Conduir sense silenciador o de manera que aquest no compleixi la seva funció pot comportar multes de 200 euros. En alguns casos, fins i tot es pot arribar fins a la immobilització de la motocicleta, si aquesta també supera els nivells de gasos permesos.