Cada setmana la Unitat de Patologia Mamària del departament rep 8 nous casos de càncer de mama

La Unitat de Patologia Mamària del departament de salut Xàtiva-Ontinyent rep una mitjana de 8 nous casos de càncer de mama cada setmana, el que suposa una mitja de 32 al mes. Així ho ha fet saber fonts internes del mateix departament, aprofitant que aquest dimecres era el Dia Internacional contra el Càncer de Mama. Així i tot, les mateixes fonts assenyalen que es tracta d’una xifra “que no ha variat en els últims anys” i que malgrat la pandèmia, “no s’han patit demores destacables ni per als estudis diagnòstics ni per als tractaments quirúrgics o metges que cal donar”, apunten.

Cal destacar que la Unitat de Patologia Mamària és l’encarregada de fer el seguiment multidisciplinari i personalitzat a cadascun dels casos que es presenten setmanalment. En aquest sentit, la unitat està composta per un grup de facultatius especialistes en Cirurgia, Radiologia, Oncologia, Radioteràpia i Anatomia patològica que s’encarreguen d’abordar cadascun dels casos de manera individualitzada per facilitar el tractament més adequat.

La Unitat de Prevenció diagnostica 1/3 part dels casos

Així mateix, des del mateix departament destaquen que una tercera part dels casos que es detecten a aquesta àrea de salut provenen la Unitat de Prevenció de Càncer de Mama, mentre que la resta són per detecció precoç per autoexploració, consulta amb atenció primària i activació del que es coneix com a ‘circuit ràpid’, que entre 24 i 48 hores des de la “sospita” el pacient és atés pel servei de Cirurgia per a iniciar el procés de diagnòstic complet i el tractament adient.

Intervencions quirúrgiques

Des del departament anuncien que en 2020 es van intervenir quirúrgicament 144 casos d’aquesta mena de càncer, en 2021 aquesta xifra va ascendir a 154, mentre que en el que portem de 2022 s’han realitzat un total de 113 intervencions.