Caixa Ontinyent recupera el Mont de Pietat, 56 anys després

Després de 56 anys, Caixa Ontinyent ha recuperat el seu Mont de Pietat. Es tracta d’una activitat amb caràcter social, impulsada per la Fundació Caixa Ontinyent, i que té per finalitat oferir microcrèdits amb la garantia d’una joia o un altre objecte de naturalesa similar.

El Mont de Pietat havia nascut amb Caixa Ontinyent en 1884, i va acompanyar la seua activitat fins a 1964, quan aquest tipus de serveis van caure en desús. No obstant això, Caixa Ontinyent sempre ha mantingut la referència al Mont de Pietat en la seua raó social, i ara recupera la seua activitat, en un moment en el qual la societat torna a demandar els seus serveis i que suposarà, a més, una contribució a la inclusió financera.

Mont de Pietat Caixa Ontinyent comptarà amb una oficina situada a Ontinyent – carrer Pius XII, 16- a la qual es podrà acudir amb cita prèvia, cridant al telèfon 962919117. També podrà sol·licitar-se informació a través del correu electrònic fundacio@fundaciocaixaontinyent.es. És tot un privilegi per a la capital de la Vall d’Albaida ja que només subsisteixen oficines de Mont de Pietat en algunes capitals de província.

La concessió de microcrèdits pel Mont de Pietat es realitza a través d’un procediment molt senzill: un perit taxa la joia determinant el seu valor de mercat, el Mont de Pietat ofereix un crèdit per import de fins al 75% d’eixe valor, se signa el contracte i el client rep el crèdit en l’acte, deixant la joia com a depòsit. La joia pot recuperar-se en qualsevol moment de la vigència de l’operació, normalment d’1 any, i renovable fins a 3 anys. Els interessos i les despeses de taxació, que van a càrrec del client, s’abonen al venciment o cancel·lació de l’operació.

El President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, ha destacat “l’emblemàtic que resulta per a la nostra Caixa implantar el Mont de Pietat perquè és recuperar una part de la nostra essència per a posar-la al servei de la nostra gent amb un aire totalment renovat, actual, modern i nou. És una aposta pels microcrèdits com a fórmula d’ajuda a la inclusió social i al finançament de les activitats més quotidianes i diverses”. Recalcant, a més “l’orgull que per a la nostra ciutat i les nostres comarques suposa tindre un Mont de Pietat propi. Eixe és precisament el paper de Caixa Ontinyent, posar a disposició de la societat tots aquells recursos que poden contribuir a un millor desenvolupament social i econòmic”.