Carbonell deixarà la presidència a Pla en els pròxims mesos

El moment d’activar el pacte de successió ha arribat. L’acord implícit que han mantingut en els últims anys el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, i l’actual vicepresident, José Pla Barber, materialitzarà en els pròxims mesos el relleu en la presidència de l’entitat financera de la Plaça del Sant Domingo.

Antonio Carbonell entén que la seua etapa al capdavant de l’única caixa valenciana ha conclòs. “Crec, sincerament, que he complit i que és el moment d’un canvi generacional”. El president (68 anys) té previst jubilar-se professionalment al llarg d’enguany i, per aquesta raó, medita també la seua retirada al capdavant de la institució centenària. Previsiblement el moment del relleu es duria a terme aquest estiu, en el marc assembleari, després de rendir comptes de l’últim exercici econòmic, entre finals de juny i principis de juliol.

 

SUCCESSOR

Respecte a la figura del seu hipotètic successor, Carbonell no té dubtes en què “és la persona més preparada per a assumir el càrrec, tant per la seua formació acadèmica com per la seua experiència en la caixa al llarg de més d’una dècada. La meua confiança en Pepe Pla és absoluta”. Carbonell, que va assumir la presidència el febrer de 2013 i la va renovar en 2017, ha cobert una etapa de calma institucional. Amb un clar perfil conservador, ha mantingut una excel·lent relació tant amb l’alcaldia de Jorge Rodríguez com amb el Consell del Botànic que presideix Ximo Puig. En l’àmbit polític es destaca la seua aportació rellevant per a la consolidació de projectes com la Fundació Universitària, l’obertura de la residència per a discapacitats psíquics i l’inici del Museu Tèxtil.