Cas Alqueria: l’hora dels testimonis comença amb els denunciants

Hui es reprèn el judici del Cas Alqueria a l’Audiència Provincial amb els primers testimonis. Obriran la vista els denunciants del cas José Luis Pellicer, responsable jurídic de l’empresa pública Divalterra i José Luis Castellote, responsable financer d’aquesta empresa pública de la Diputació de València, en el moment dels fets que es denuncien. També serà el torn de qui les defenses qualifiquen “d’ideòleg del cas” i també denunciant: José Luis Vera, responsable jurídic de Divalterra.

Pellicer i Castellote ja formaven part de l’equip directiu de Marcos Benavent, conegut com “el yonki dels diners”. Pels seus càrrecs en Divalterra tenien una responsabilitat a l’hora d’assessorar i detectar qualsevol possible irregularitat en els contractes d’alta direcció que es van realitzar en 2015.

Per la seua banda, l’advocat José Luis Vera està imputat en el cas Azud, en el qual s’investiga una suposada corrupció d’obra pública en l’Ajuntament de València, l’època de Rita Barberà.

Tots tres, segons argumenten les defenses, van donar suport a les contractacions l’any 2015 i, en substituir dos dels alts càrrecs en 2018 van qüestionar el procediment i van acusar el president Jorge Rodríguez d’escometre presumptes irregularitats que hauran de demostrar en aquest judici.

De fet, serà la primera vegada que s’escoltarà en la sala els motius que van originar la denúncia d’aquests treballadors de l’extinta Divalterra i que ha acabat imputant 14 persones per contractacions presumptament irregulars d’alts càrrecs en aquesta empresa, per afinitat als partits que governaven PSOE i Compromís.

Completarà les declaracions de hui dilluns, Vicente Domingo, el responsable de Recursos Humans de Divalterra, àrea clau perquè d’ella depèn la contractació laboral.