Nico Calabuig: “Hem fiscalitzat les mancances que té l’actual gestió municipal”

L’actual portaveu municipal de Compromís, Nicolau Calabuig, rebia divendres el suport unànime de l’assemblea local per a ser el cap de cartell en les eleccions locals de 2023. Calabuig ha estat l’únic candidat que s’ha postulat en el procés de primàries que la formació nacionalista ha dut a terme durant aquesta última setmana.

El ja candidat a la cita amb les urnes el maig vinent interpreta aquesta falta de candidats alternatius com “un suport al treball que hem realitzat en aquests quatre anys“. Nico Calabuig defensa el seu paper “com a única oposició” en aquesta última legislatura. “Hem presentat més de 120 iniciatives a través de mocions, precs i preguntes. Ho hem fet amb una actitud constructiva i, al mateix temps, hem fiscalitzat les mancances que té l’actual gestió municipal”.

Model alternatiu

Enfront de la majoria absoluta actual la candidatura que encapçalarà Nico Calabuig pretén erigir-se en “una alternativa que planteja un model de ciutat diferent, on existisca una veritable planificació urbanística que impedisca que continuem creixent cap als afores mentre el centre continua degradant-se”. A més Nico Calabuig aspira a “trencar” l’actual majoria de Jorge Rodríguez i la Vall ens Uneix plantejant “unes formes diferents”.

Segons el diagnòstic dels nacionalistes “no sols s’han repetit alguns dels tics que tenia l’anterior majoria absoluta del PP que va governar entre 2007 i 2011 sinó que, en alguns casos, s’han superat”.

Recuperar l’esperit

Compromís va formar part d’aquest primer govern després de la majoria absoluta del PP i des de la perspectiva d’aquests últims onze anys “s’ha perdut l’esperit de canvi i l’aire fresc que va aportar aquell primer govern de coalició. Volem recuperar-ho sobretot perquè cal escoltar la ciutadania i prioritzar les necessitats reals que té la nostra ciutat”.

Graduat en Ciències Polítiques i administració pública, Màster en Professorat d’educació secundària, Nico Calabuig, 26 anys, exerceix com a assessor de polítiques municipals en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Portaveu municipal des de 2019, al seu entendre “el govern actual escolta poc, ha duplicat en dos anys el deute municipal i no atén les necessitats prioritàries de la ciutadania”.