Ontinyent premia solidaritat, cultura, ciència i esport al 9 d’Octubre

L’oratge no haguera impedit la celebració del 9 d’Octubre on tocava, al Palau de la Vila. Però el ruixat de la nit i les previsions incertes han traslladat l’acte institucional de la ciutat a la Sala Gomis. Allà, a les portes, ha ballat el grup de danses d’Ontinyent, precisament un dels guardonats en aquesta edició. I, com ha quedat establert als últims anys, l’Àguila ha desenvolupat el seu ball d’honor davant les autoritats i els premiats.

La investigadora Emma Torró, l’Associació de Donants de Sang, el grup de Danses i els clus esportius locals d’atletisme, judo, tennis i frontennis han estat els guardonats en els premis 9 d’Octubre que atorga l’Ajuntament d’Ontinyent.

En nom de tots els premiats, el president dels donants de sang, Jesús Bordera, ha remarcat els valors de la formació i de l’educació com a fonamentals i compartits entre tots els qui hui han estat distingits per part de la ciutat. Així ha estat en el cas de la investigadora Emma que està portant a terme una brillant carrera científica. També en els clubs CAVA-Ontinyent; Club de judo Fon Do Kan; Club Frontennis i Club de Tennis que, al socaire d’aquell nou i flamant poliesportiu que s’inaugurava en 1972 han sumat dècades de competició i esport aconseguint moltes fites. La cultura popular i la recuperació de balls que estaven perduts, com el de la Moma, ha estat una de les tasques de compromís que ha mantingut el Grup de Danses d’Ontinyent que enguany compleix els seus 25 anys.