Centenars d’ontinyentins demanen la pau d’Ucraïna a la plaça de la Concepció

La plaça de la Concepció s’omplia ahir després de caure el sol de centenars de ciutadans. Eren veïns que arribaven des de diferents barris de la ciutat baix una mateixa premissa: resar conjuntament per la pau d’Ucraïna. Amb espelmes a les mans, una llum atenuant il·luminava una plaça mig fosca, però que a mesura que arribaven més individus la llum anava agafant força.

L’acte començava amb unes paraules de benvinguda, des de dalt d’una xicoteta plataforma. Rafael Sala, retor de la parròquia de Sant Josep, també traslladava a unes paraules als assistents del papa Francesc. Tot seguit, un dels moments més emotius de la nit va ser quan la veïna d’origen ucraïnés Mariya Danylo, va pronunciar un discurs en contra de la violència i fent una crida a la pau per al poble ucraïnés.

Unes paraules que van arribar al públic assistent i que van tenir moments àlgids, com quan va demanar consideració també pel poble rus que res té a veure amb l’afany de poder del seu president Vladimir Putin. L’acte finalitzava amb un res en tres idiomes diferents, valencià, castellà i ucraïnés,  i un calorós aplaudiment per part del públic.