El nou ‘hall’ de l’ajuntament humanitzarà l’administració electrònica

L’administració del futur ja és present. L’Ajuntament d’Ontinyent reformarà tota la planta baixa de l’edifici consistorial, per a renovar la seua imatge i acostar-la a la ciutadania, com van anunciar en el seu moment, i el projecte ja ha pres forma. La regidora de Modernització i Transparència, Natàlia Enguix, explica que “la intenció és transformar el hall del consistori i tota la planta baixa, per a humanitzar l’administració electrònica i donar una atenció personalitzada, integral i eficaç”.

A aquest efecte, hi haurà huit punts d’atenció presencial, atesos per huit persones pel que s’està reforçant el personal a aquest efecte, i estaran a la disposició de la ciutadania: “Cal donar alternatives a la població: si volen fer tràmits a través d’internet tenen l’opció, però si prefereixen ser atesos en persona, també serà possible. Cal donar opcions, humanitzar l’atenció i evitar que passe el mateix que les persones majors estan denunciant en l’atenció bancària: que les màquines siguen les úniques interlocutores”, detalla Natàlia Enguix.

Una altra de les conseqüències d’aquesta organització nova és que se centralitzarà la sol·licitud d’informació en aquest nou punt d’atenció ciutadana i s’apostarà per l’eficiència en les gestions. “No farà falta portar a l’ajuntament papers que la mateixa administració ja tinga, evitarem les duplicitats. La ciutadania no haurà d’anar a un departament concret, sinó que en aquest punt d’atenció única se li facilitarà el que sol·licite o ja se li derivarà a un tècnic especialitzat, amb una cita ja tancada”, afegeix l’edil.

El projecte, pressupostat en 270.000 euros, ha estat dissenyat per l’estudi d’arquitectura interior d’Ontinyent Vic Projects i l’arquitecte encarregat del mateix és Jesús Casanova. “No suposarà canvis estructurals, però s’ha passat per la Comissió de Patrimoni i aquesta mateixa setmana ha rebut el vistiplau”, detalla la regidora de Modernització i Transparència.

En l’entrada hi haurà una porta de cristall per a controlar la temperatura de l’interior i el primer que trobarà la ciutadania és una gran taula d’atenció, l’ordinador amb el qual poden realitzar gestions a través d’internet i un espai verd amb un arbre. A partir d’ací es donarà pas a l’espai d’atenció integral, amb una sala d’espera, i els diferents punts d’atenció.

La planta es completarà amb taules per a altres serveis municipals. En un primer moment, des del Govern d’Ontinyent es volia finançar aquest projecte amb Fons Europeus, però “finalment només són subvencionables els aparatosos electrònics. La resta de la remodelació es farà amb fons propis municipals”.