Club Barsella debat aquest dijous sobre l’Entrada d’Ontinyent

La situació actual de l’Entrada de Moros i Cristians d’Ontinyent, l’acte central de les nostres festes, i el seu futur seran el motiu que obrirà aquest dijous (Facebook El Periòdic d’Ontinyent 21 hores) el nou programa Club Barsella.

L’espai s’oferirà, en viu, a partir de les 21 hores, coincidint precisament en la setmana del Mig Any Fester. A eixa hora està prevista la seua emissió al Facebook Live de la nostra pàgina a la principal xarxa social. A més, podrà vore’s a la carta durant el cap de setmana a través de la nostra web, periodicontinyent.com, on quedarà allotjat el programa.

El debat al voltant de l’Entrada serà el que òbriga una sèrie d’encontres que es desenvoluparan al llarg de 2020 en una sèries que portarà com a títol Club Barsella. Precisament, amb aquest títol, es vol rescatar el valor d’una paraula que crea el context per a conversar, dialogar, exposar idees diferents i posar-les, si escau, a debat.

En el primer debat del Club Barsella, es comptarà amb la presència de persones vinculades a la festa morocristiana d’Ontinyent, respectant la diversitat i la pluralitat. A més, es tractarà també de donar-li un enfocament intergeneracional, perquè l’objectiu del debat es centra tant en el present com en el futur de la festa.

 

PARTICIPANTS

Entre el participants, festers veterans com el kàbila Javier Reig, el president dels Berberiscos, Jesús Bordera, la Primer Tro dels Fontanos Laura Sanchis i la de la comparsa Mariners, Marta Galbis. Tots ells acrediten implicació i vincle a la festa ontinyentina, a través del treball actiu a les seues respectives comparses.

 

HOTEL KAZAR

Tant aquest debat sobre la festa ontinyentina com la resta dels que estan previstos realitzar enguany dins de la sèrie Club Barsella es retransmetran des de l’Hotel Kazar, concretament des del saló blau on ja va tindre lloc el famós debat electoral del mes de maig de 2019. Aquella cita va ser única perquè va suposar l’encontre dels sis candidats a l’alcaldia dels comicis municipals que van tindre lloc al darrer diumenge de maig. Més de 9.300 persones van seguir les evolucions d’aquell debat que va resultar decisiu per a les eleccions del 26 de maig.

 

VALOR DE DEBATRE

El debat d’aquest dijous a les 21 hores estarà moderat pel director de El Periòdic d’Ontinyent, Santiago Sanchis, qui ha explicat que “necessitem recuperar el valor de debatre. Per això hem apostat per crear una sèrie al llarg de 2020 i posar damunt la taula temes que siguen d’interés per als ciutadans. La paraula barsella ens sembla que és adequada perquè, com tantes altres, està un poc en desús i, per contra, conté eixe valor positiu de parlar, raonar, dialogar… d’això no podem prescindir”.