Cobra força tindre una Escola Oficial d’Idiomes pròpia

Una aspiració de la capital de la Vall d’Albaida és tindre una Escola Oficial d’Idiomes pròpia, independent administrativament d’altres ciutats, perquè històricament ha depés de la d’Alzira i ara de la de Xàtiva, a més de comptar amb un edifici propi, perquè les classes s’imparteixen en l’IES Pou Clar.

La possibilitat que aquesta demanda sociopolítica siga una realitat va agarrant força. Divendres el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, es reunia per videoconferència amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i amb el regidor d’Educació, Óscar Borrell, amb l’objectiu “de consolidar el servei de màxima excel·lència educativa que ofereix l’EOI d’Ontinyent”.

S’ha acordat que a partir del pròxim curs 2020-2021 es crearà una comissió amb responsables tècnics de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme i l’Ajuntament per avaluar la manera d’avançar en la millora de l’oferta de l’ensenyament d’idiomes a Ontinyent i en la viabilitat de crear durant la legislatura una EOI independent. Trenzano agraeix l’interés i la col·laboració que ha trobat en l’Ajuntament d’Ontinyent “per tal d’ampliar i millorar el servei públic d’ensenyament d’idiomes a la capital de la Vall d’Albaida. Des de la Conselleria d’Educació estem oberts a estudiar, explorar, avaluar i radiografiar conjuntament amb l’Ajuntament si és viable que la secció d’Ontinyent passe a ser una EOI independent al llarg de la legislatura”, detalla Trenzano.

L’alcalde d’Ontinyent destaca la predisposició del director general i de la Conselleria d’Educació per atendre “una llarga demanda de la societat ontinyentina, molt necessària entre altres coses tant pel nostre vessant de ciutat industrial que aposta per la internacionalització com per la creixent població estudiantil del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València, que reclama més possibilitats per millorar en l’aprenentatge d’idiomes”.

La secció d’Ontinyent de l’EOI de Xàtiva ha oferit pel pròxim curs un total de 845 places, de les quals 453 han quedat vacants per a setembre.