Comença el compte enrere per als Moros i Cristians 2020

L’últim cartutx de les festes de moros i cristians ha fet eclosió aquest cap de setmana amb una gran intensitat. Les celebracions s’acomiadaven de la seua edició del 2019 començant amb el Sopar de Fi de festa.

La vetlada, que tenia lloc al Casino de la Societat de Festers, servia per a homenatjar a Enrique Albert com a ‘Fester Exemplar’. Un moment molt emotiu que va estar seguit pels parlaments del president de la Societat de Festers, Vicent Pla, i per les paraules dels capitans d’enguany, l’astur Gabriel Ferre i el saudita Àngel Torregrosa.

Al sopar també es van lliurar els guardons als millors caps d’esquadra de l’Entrada, que enguany van ser per a Maku Pla i Nacho Penadés.

Del sopar de gala el fi de festa es va passar a les danses,  amb la gran dansada de Moros i Cristians que dissabte de vesprada omplia de tradició i música bona part del Carrer Major. Un acte que va ser recuperat en 2010 i que és l’avantsala dels diferents sopars de comparsa que se celebren a les respectives seus morocristianes.

El moment més esperat aplegava amb l’eixida del Morenet de l’església de Sant Carles. La Pujada del Crist és l’últim dels actes del cap de setmana d’acomiadament de la festa morocristiana. Festers, fidels, càrrecs i autoritats acompanyaven al Santíssim Crist de l’Agonia en la seua pujada a l’ermita de Santa Anna on, des d’anit, romandrà fins a les festes de l’any 2020.

Aquesta processó, carregada d’emotivitat, posava el punt final a l’edició morocristiana d’enguany i donava per iniciat el compte enrere per a les celebracions del pròxim any.