Javier Salinas, pregoner, i Mª Teresa Gandia, presentadora del programa, de la Puríssima 2019

L’Associació de Festes de la Puríssima ha donat a conéixer el nom de dues de les persones que enguany tindran un paper protagonista en les seues celebracions. Es tracta dels responsables de, per una banda, presentar el programa i cartell de la festa i, per l’altra, de pregonar aquests festejos.

Per a la presentació del programa-revista i cartell, l’associació ha escollit a Mª Teresa Gandía Borredá. Diplomada en Magisteri Especialitat de Llengua Estrangera, és titulada professional en Dansa Espanyola pel Conservatori Professoria José Espadero i Llicenciada en Pedagogia de la Dansa Espanyola pel Conservatori Superior de Dansa d’Alacant.

Actualment es dedica a la docència al col·legi Martínez Valls de la ciutat i al centre elemental de dansa Ópera. Mª Teresa és col·laboradora literària del programa-revista de les festes de la Puríssima i dels Moros i Cristians. També forma part del jurat qualificador del Certamen Literari Marià ‘En Gaspar Albuixech’ convocat per l’Associació de Festes de la Puríssima.

Pel que respecta a Javier Salinas Viñals, escollit per a pregonar la festa de la patrona de la ciutat, ha sigut bisbe de Mallorca entre els anys 2012 i 2016 i des d’aleshores és bisbe auxiliar de València. Aquest valencià presideix la Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar des del 2014. Entre els anys 1999 i 2014 va presidir la subcomissió episcopal de catequesi.