Reis Alborch i Alberto Climent capitanejaran les festes del 2020

Un any més, el cap de setmana en que el Crist de l’Agonia torna a l’ermita de Santa Anna, les comparses festeres d’Ontinyent celebren l’anomenada ‘Creuà’. Les formacions morocristianes posen punt final a l’última edició festera revisant les festes de 2019. Així, al mateix temps que les festes d’un any finalitzen, comencen les de l’any vinent, amb tot el que aquest canvi suposa.

Els càrrecs de 2019 passen el testimoni a Reis Alborch, qui serà Capitana Cristiana per la comparsa Llauradors, i a Alberto Climent, que ostentarà el càrrec de Capità Moro de 2020 per la comparsa Mudéjares. P

el que fa a la capitania cristiana de les pròximes festes, serà Reis Alborch Pastor, component de la comparsa Llauradors, qui assumirà la responsabilitat de dirigir el bàndol de la creu. Alborch forma part d’aquesta comparsa cristiana des de fa sis anys, on gaudeix de la festa envoltada de l’esquadra ‘l’Alfàbega’. Des del moment en que el Morenet va arribar a l’ermita se Santa Anna, Reis Alborch va començar a viure el que per a ella és un any d’agraïment a la festa. “En un moment donat em vaig plantejar què significaven per a mi les festes de Moros i Cristians. Em vaig adonar que tota la vida he estat vinculada a la festa. Tant com a espectadora, com a música i com a festera de ple dret”, conta Alborch.

Davant l’exèrcit moro, Alberto Climent Malpartida, membre dels Mudéjares des de fa 42 anys viurà el seu any de capitania envoltat de les amistats de l’esquadra ‘Otilio’, una de les més antigues d’aquesta formació de la mitja lluna. Per a trobar l’origen de les ganes d’encapçalar la capitania mora de 2020, Climent es remunta a l’any 2008, a l’última capitania de la comparsa. “Amb la capitania del gran Enrique Micó vaig poder formar part de la junta de capitania. Aleshores vaig començar a agafar-li el gust a organitzar els boatos. Finalment em vaig decidir a fer el pas i ser el capità, la qual cosa ha sigut per a mi una il·lusió des de xicotet”.