El pitjor de la gota freda a Ontinyent s’espera per a dijous

Ontinyent no s’allibera de l’episodi de gota freda que des de hui està afectant la Comunitat Valenciana.

El responsable de la pàgina Oratgenet.com, Jordi Payà, posa l’accent en el fenomen que s’està vivint a la Comunitat. “Encetem hui un episodi de pluges que hem de prendre’s de forma molt seriosa perquè tots sabem com se les gasta l’oratge a la Comunitat Valenciana quan tenim un embossament d’aire fred a les capes altes de l’atmosfera (DANA) que queda aïllat en altura a les nostres rodalies, i aire de Llevant en superfície que arriba a nosaltres passant per damunt d’una mar humida i molt càlida. Tots els ingredients d’una gota freda de llibre”, manifesta.

Hui, dimecres, a Ontinyent i la Vall d’Albaida les precipitacions més intenses s’esperen “per a la vesprada o a poqueta nit”. Demà dijous “els registres més importants es viuran a la mitat sud de la Comunitat, on cap parar atenció a les tronades que puguen formar-se perquè deixarien pluges d’intensitat forta o torrencial”, explica Payà.

El pitjor de la gota freda a Ontinyent s'espera per a dijous El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

Divendres, segons les previsions del meteoròleg, “se’ns acostarà de nou la DANA portant precipitacions generals a la major part de la Comunitat i provocant un nou descens de les temperatures”. Serà dissabte “quan comencem a notar una estabilització de l’oratge”.

Segons l’Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET), a l’estació d’Ontinyent Alba ja s’han registrat 6 l/m2.

L’Agència Estatal de Meteorologia ha activat l’alerta taronja a Ontinyent per risc important de pluges per a hui i demà (jornada en la qual també hi ha alerta groga per fortes ratxes de vent). Divendres la intensitat de l’alerta baixa a nivell groc.

Tota la informació al detall de l’avanç d’aquesta gota freda la podeu trobar a la nostra pàgina web, a la secció de Jordi Payà.