Comença el muntatge de l’edició ajornada d’Ontinyent Medieval

“Ontinyent Medieval” el conjunt d’activitats organitzades per l’Ajuntament al centre històric coincidint amb el cap de setmana del “Mig Any Fester” dels Moros i Cristians, ha iniciat el muntatge de l’edició que es va ajornar el passat mes de febrer, i que tindrà lloc aquest cap de setmana.

L’empresa La Fragua de Vulcano ha començat per la Plaça Major un muntatge que també inclourà espais al pàrquing del Regall i la plaça de Baix, on es comptarà amb més de mig centenar de llocs de venda i més d’una dotzena d’actuacions teatrals i espectacles de carrer.

Entre les actuacions previstes es troben espectacles circenses i de foc, espectacles itinerants amb donyets, personatges fantàstics de l’edat mitjana. Així mateix, durant el mercat també hi haurà exposició d’una càmera de tortura, un racó infantil amb jocs, atraccions manuals i exposició de curiositats de la història.

Aquesta programació es completarà amb productes artesans arribats de tota Espanya, com ara formatges, cerveses artesanes, embotits, dolços, bijuteria en diversos materials, així com tallers d’oficis com ferro i espart, o un “soc àrab”. També es comptarà amb la participació del Club de Tir amb Arc, que farà activitats de tir al carrer del Regall. Igualment, hi haurà novament un concurs fotogràfic a Instagram amb un premi de 100 euros, les bases del qual estaran al compte de @lafraguadevulca.

La regidora de Festes, Àngels Muñoz, ha animat a la ciutadania de les comarques veïnes a visitar Ontinyent durant aquest cap de setmana que “compta amb una programació ampla i molt variada gràcies a l’Ontinyent Medieval on podrem gaudir d’un ambient fantàstic i de la cultura i artesania en un cap de setmana en què esperem molt bon oratge”.

L’Ontinyent Medieval obrirà les portes divendres dia 5 a les 18:00 hores, havent-hi un acte d’obertura que s’iniciarà amb una cercavila amb el grup de xirimiters i tabaleters El Regall i el Grup de Danses d’Ontinyent a les 19:30 hores, i un pregó inaugural a les 20:00 h a càrrec de la festera de la comparsa Estudiantes Estefania Conejero, des del balcó de l’edifici de la Societat de Festers.