Comerç In ret homenatge a Rosario Torró, de Calzados Carmelo

En el marc dels actes de reivindicació del Dia de la Dona, des de Comerç In, entitat inclosa en el Consell de les Dones, han fet un homenatge a Rosario Torró Albert, de Calzados Carmelo.

“La millor forma de visibilitzar el paper de la dona al comerç és homenatjant a una de les nostres: més de 40 anys al capdavant del seu establiment; més de 40 anys de dedicació, passió i sacrifici. Des del seu establiment ella ha crescut com a dona i com a mare. Ha sigut un exemple clar d’esforç, emprenedoria i col·laboració i ha tingut un paper clau en l’associacionisme comercial de la nostra societat. Perquè Sari, Rosario Torró, ja jubilada en aquest moment, ella i la seua clara convicció de què la unió i l’associacionisme són claus per fer fort el comerç d’Ontinyent, ha representat i defès el valor de les dones en l’economia local. Gràcies, Sari”, explicaven des de Comerç In.

L’homenatjada manifestava la seua sorpresa en rebre aquest reconeixement: “Jo he tingut molta sort perquè he sigut una persona lliure per a treballar, per a tirar endavant, per a criar tres fills meravellosos i el meu home ha estat sempre al meu costat. La dona és el millor que hi ha: podem tirar endavant una faena, criar fills i ho fem tot”.

Segons declaraven “la participació professional de la dona en l‘àmbit del comerç és més del 60% i juntament amb la indústria, és un sector econòmic clau a Ontinyent. Per tant, el paper de la dona no pot passar desapercebut en un sector clau en la dinamització econòmica i sociocultural. Reivindiquem el paper de les dones en l’activitat econòmica, perquè el nostre paper ha de ser reconegut i els nostres esforços s’han d’escoltar al carrer: les dones som clau i juntes ho aconseguirem”.

Abans de l’homenatge es va llegir el manifest del 8 de Març i després la vesprada va continuar amb un espectacle de Patricia Sornosa en el Teatre Echegaray. “Gràcies a Patricia Sornosa per mostrar la realitat de les dones amb un humor tan necessari”, afirmava la regidora de la Dona, Natalia Enguix.