La Guàrdia Civil rescata a un home que portava atrapat més de 24 hores en un barranc de Quatretonda

La Guàrdia Civil ha rescatat a un home de 42 anys que feia més de 24 hores que estava desaparegut. La víctima es trobava immobilitzada en el barranc ‘El Corral’ del terme municipal de Quatretonda.

El passat 1 de març al voltant de les 13.30 hores, la Guàrdia Civil de Benigànim va rebre una denúncia per desaparició. Es tractava d’un home amb una pròtesi a la cama dreta, a causa de l’amputació d’aquesta. Els agents van ser informats que portava desaparegut des de les 16.00 hores del dia anterior.

Una vegada coneguts els fets per la Guàrdia Civil, es va posar immediatament en marxa el dispositiu de cerca i localització, format per diferents patrulles.

El dimecres dia 2, al voltant de les 15.30 hores, la Guàrdia Civil de Benigànim va ser informada que el vehicle que conduïa la persona desapareguda havia estat vist pròxim al barranc ‘El Corral’. Una vegada que els agents van arribar al lloc, van confirmar que la víctima no es trobava en el cotxe, per la qual cosa van començar a realitzar una cerca pels voltants. Instants després, van trobar conscient a la persona desapareguda, a la meitat d’un barranc de 12 metres d’altura.

La víctima estava completament immobilitzada per la mala herba i la seua pròtesi havia estat danyada, per la qual cosa no podia moure’s.

Quan els serveis d’emergència van ser informats dels fets, els van fer saber als agents que l’ambulància, pel difícil accés al lloc, no podria arribar. Els agents, juntament amb un familiar de la víctima, no van dubtar a buscar la forma per a baixar pel barranc i socórrer a la víctima.

Una vegada que la van aconseguir alliberar-ho dels arbustos, posar-ho fora de perill i realitzar-li una primera assistència, ho van traslladar al poliesportiu del municipi on els esperava una ambulància.

La víctima va manifestar que la seua intenció era buscar espàrrecs en el camp i, al moment menys pensat, va caure pel barranc i va intentar, durant tota la nit, alliberar-se dels arbustos sense èxit.

L’home va ser traslladat a l’Hospital de Xativa i, al principi, presentava ferides lleus i símptomes de deshidratació, ja que que havia passat la nit a la intempèrie entre matolls en un lloc fred i humit.