Compromís per Ontinyent gestionarà les regidories de Biblioteques, Arxiu, Enllumenat i Cementeri

Aquest dijous s’han donat a conéixer les regidories que ostentarà el grup municipal Compromís per Ontinyent en la legislatura 2023-2027. El creixement del nombre de regidors i regidores del grup municipal de 2 a 4 suposarà també un augment de les competències delegades en Compromís. D’aquesta manera, el portaveu i Cap de l’Oposició, Nico Calabuig, gestionarà Biblioteques; la regidora i portaveu adjunta, M. Àngels Moreno, continuarà al capdavant d’Arxiu; el regidor Gabriel Portero dirigirà Enllumenat; i la regidora Helena Gandia s’encarregarà de Cementeri.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “ens enfrontem a una nova legislatura amb un grup municipal renovat, divers i més nombrós. Hem acceptat amb il·lusió i responsabilitat aquestes regidories delegades, per a les quals tenim moltes idees i projectes en ment. Pel que fa a Biblioteques, volem donar un nou impuls a l’àrea, ateses les demandes dels usuaris i usuàries en matèria d’horaris, connexió a Internet, i altres necessitats. Així mateix, volem desenvolupar una política de foment de la lectura, traure els llibres de les biblioteques, i impulsar iniciatives que porten la lectura a diferents punts de la ciutat i espais municipals”.

La regidora i portaveu adjunta, M. Àngels Moreno, ha apuntat que “he decidit continuar endavant amb la gestió de la regidoria d’Arxiu, per consolidar la tasca iniciada la passada legislatura. Tenim clars els objectius per als pròxims anys, que passen per la digitalització del fons documental, i la divulgació i feta valdre de l’Arxiu d’Ontinyent. A més, continuarem reivindicant davant el govern municipal més recursos i personal, que són elements clau per a impulsar aquestes iniciatives de millora del servei”.

Per la seua banda, el regidor Gabriel Portero ha destacat que “des de la regidoria d’Enllumenat continuarem donant resposta al manteniment diari de la il·luminació en la via pública, amb contacte estret amb la ciutadania. Així mateix, volem encetar altres actuacions, orientades a ressaltar espais emblemàtics de la ciutat, siguen edificis, façanes o altres elements, a través de la llum. I per descomptat, treballarem en mesures per a buscar un major estalvi energètic, i una il·luminació eficient i respectuosa amb l’entorn”.

La regidora Helena Gandia ha subratllat que “des de la regidoria de Cementeri continuarem impulsant l’accessibilitat i l’adequació de tot el cementeri municipal, i la seua conversió en un espai amable i agradable per a totes les persones, també amb més zones verdes. Així mateix, volem concebre el cementeri com un espai integrador, que puga reconfortar-nos a totes i tots, amb iniciatives com la creació d’un monument o espai per donar visibilitat a les morts i dols perinatals, de nounats que moren abans de nàixer o poc després, invisibilitzats en la societat actual. Durant els pròxims anys treballarem aquestes i altres actuacions per a continuar millorant el cementeri”.