Compromís reivindicarà a Madrid el tren i la Comissaria de Policia Nacional

En el marc de la campanya electoral, el cap de llista al Congrés dels Diputats per Més Compromís, Joan Baldoví, visitava Ontinyent, “per intentar valldalbaiditzar la campanya electoral. Alguns voldrien que estiguérem  parlant tot el dia de Catalunya o de Franco i nosaltres volem parlar d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida”.

Joan Baldoví posava sobre la taula tres demandes d’Ontinyent. Per un costat preguntarà si “des del Govern s’han demanat les ajudes europees que nosaltres vam proposar que es demanarem per a les zones afectades per la DANA, tant d’ajudes com de prevenció”. A més reivindicarà la línia fèrria Xàtiva-Alcoi: “Arrosseguem anys i anys una infrainversió en mitjans de transport com és aquest tren, que és el que utilitza la gent cada dia, per anar a estudiar o treballar, per a fer gestions… i és important que s’invertisca. No pot ser que un maquinista cau de baixa i se suspenen els trens. No és possible que vages en un vagó i comence a ploure i hages de traure el paraigües dins del vagó. Això demostra que tenim un material rodant antic que no s’inverteix i hi ha una intenció de fons perquè la gent no agarre aquest tren i al final es demostre innecessària la inversió”. La tercera demanda és exigir que es mantinga la Comissaria de la Policia Nacional a Ontinyent. “Entenem que l’Estat no pot tancar serveis fonamentals en una capital de comarca de la importància d’Ontinyent i que el que no pot ser es que cada vegada es parle de la despoblació i l’Estat contribuïsca a què serveis de l’Estat acaben traslladant-se a altres ciutats i perdent serveis una ciutat amb vocació de capital de comarca com és Ontinyent”, concloïa.

Per la seua part, Nico Calabuig, explicava que “des de Compromís per Ontinyent pensem que tindre a Baldoví ens dona l’oportunitat de tindre una veu valenciana directa que puga transmetre les nostres reivindicacions i problemes que ens afecten els ontinyentins i els valldalbaidins”.