Compromís treballa un nou impuls a l’agricultura d’Ontinyent amb entitats i professionals del sector

Aquest dilluns se celebrava a la Seu de Compromís per Ontinyent una reunió de treball entre el candidat a l’Alcaldia, Nico Calabuig, els Números 2, 3, 5, 12 i 13 de la Candidatura, M. Àngels Moreno, Gabriel Portero, Remei Espí, Javi Ferri i Reis Alborch, i diferents professionals i entitats agrícoles d’Ontinyent. La trobada va servir per a tractar diferents necessitats del sector, com el desenvolupament de canals de distribució i venda locals que apropen els productes a la ciutadania, una major aposta municipal per la diversificació econòmica d’Ontinyent, donant protagonisme al sector agrícola, així com l’impuls de la divulgació i la formació sobre agricultura, per valorar la seua importància, i transmetre coneixement a noves persones interessades en el sector.

A la reunió van assistir la Cooperativa Vinícola Onteniense, l’Associació de Productors i Comercialitzadors del Meló d’Or, per l’Horta d’Ontinyent, la Cooperativa “Més que horta”, el projecte “Les Alqueries”, la Comunitat de Regants del Reg Major d’Ontinyent i la Comunitat de Regants de la Séquia de La Baronia.

El candidat a l’Alcaldia d’Ontinyent i portaveu municipal de Compromís, Nico Calabuig, assenyalava que “hem celebrat una reunió molt enriquidora, que ha permés posar sobre la taula els reptes que tenim com a ciutat en els pròxims anys en matèria d’agricultura i cura del territori, així com les mancances que pateix el sector a Ontinyent actualment, i que volem solucionar. Una de les accions clau és el desenvolupament de canals de distribució i venda per als productors i productores locals, que permeten a la ciutadania tindre un accés directe als productes que es cultiven a Ontinyent, i que es defineixen per la seua qualitat i proximitat. A través de diferents fórmules, es poden buscar més connexions entre la producció i les tendes, i incorporar amb més força als productors locals en els mercats d’Ontinyent”.

Calabuig apuntava que “també compartim amb les entitats la necessitat de diversificar i innovar en l’economia local, i potenciar els productes ontinyentins. En aquest sentit, l’agricultura pot tindre un paper molt important, ja que té potencial com a activitat econòmica, compta amb diferents productes amb valor afegit, i contribueix a reforçar la nostra ciutat en altres aspectes com l’autoabastiment d’aliments i la cura de l’entorn. Per descomptat, per aconseguir aquesta diversificació cal un acompanyament actiu des de l’àmbit municipal. Es pot impulsar el sector aportant assessorament tècnic, ajudant a la planificació i diversificació de la producció, constituint definitivament l’espai d’escolta del sector, que és el Consell Agrari, i oferint recursos i suport per a projectes més ambiciosos”.

El candidat a l’Alcaldia subratllava que “així mateix, és fonamental treballar la divulgació i formació sobre l’activitat agrícola i els productes propis que tenim. Dins aquest objectiu es pot implicar a persones de totes les edats, i incorporar els centres educatius d’una manera constant, amb visites, activitats pràctiques i altres iniciatives, A més, també es podria donar resposta a aquelles persones que volen fer el pas endavant de treballar en aquest sector, o donar ús a xicotets terrenys agrícoles. En definitiva, transmetre a les ontinyentines i ontinyentins l’estima pels productes de proximitat que es cultiven al nostre terme, valorar les persones que els fan possibles, i compartir i transmetre el seu coneixement”.

“Agraïm a totes les entitats i persones que ens han acompanyat la seua presència, les seues aportacions, i el seu treball diari incansable per conservar el sector agrícola de la nostra ciutat, clau per a la protecció del medi ambient i per a l’accés a una alimentació variada i saludable. Des de Compromís per Ontinyent ens hem compromés amb ells i elles a treballar des del futur govern municipal una política més constant i ambiciosa en matèria d’agricultura, capaç de connectar la nostra ciutat i els nostres productes, i fer créixer el sector”, concloïa Calabuig.