El Consell d’Administració de Caixa Ontinyent celebra sessió a Gandia per primera vegada en la història

El Consell d’Administració de Caixa Ontinyent ha celebrat per primera vegada en la seua història, la seua sessió ordinària mensual a Gandia, concretament en el Palau Ducal.
Una actuació que respon precisament a la voluntat del Consell de visibilitzar la tradicional proximitat d’aquesta Caixa al territori i el seu compromís amb el desenvolupament sostenible de les nostres comarques. Cal destacar que Caixa Ontinyent és l’única entitat financera amb seu a les comarques centrals valencianes, on desenvolupa bàsicament la seua activitat contribuint, conforme al seu propòsit fundacional, al seu desenvolupament econòmic i social.
Està previst que els membres del Consell d’Administració siguen rebuts per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i que visiten el Palau, després de la qual cosa celebraran la seua reunió mensual en la qual tractaran temes ordinaris relacionats amb la gestió i administració de l’Entitat.
El president de Caixa Ontinyent, José Pla, ha destacat que “traslladar-nos i visitar les nostres ciutats ens permet conéixer, respirar i impregnar-nos de les seues peculiaritats i de les seues necessitats per a orientar els serveis de la Caixa en la direcció més adequada als interessos dels nostres pobles i de la nostra gent, en aquest cas la Safor”.
De fet, explicava Pla, el Consell d’Administració “està estudiant un pla estratègic adaptat a les actuals circumstàncies socials i econòmiques, i amb una visió a tres anys (2023-2025), que aprofundirà en el model de banca territorial, pròxima i compromesa amb l’economia local i amb les famílies, i reforçarà el compromís social de Caixa Ontinyent orientat a la sostenibilitat territorial, la implicació activa en la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic”.
Caixa Ontinyent, fundada fa cent trenta-vuit anys, va obrir la seua primera oficina a Gandia en 1985, i compta actualment amb tres oficines a la Safor (Gandia, Grau de Gandia i Oliva). Com a caixa d’estalvis, reverteix els seus beneficis a la societat en forma d’obres socials, que en el cas de la Safor s’han materialitzat en diverses publicacions del Premi Teatre Ciutat de Gandia i de discos de marxes processionals a instàncies de la Junta Major de Germanors de la Setmana Santa de Gandia, en el patrocini de la Càtedra d’Innovació del Campus de Gandia, i en la col·laboració amb col·lectius socials, en els últims anys molt centrada en la dotació de vehicles adaptats a entitats com Caritas, ASMISAF o Fundació Espurna.