Conselleria demana la llicència municipal per a iniciar les obres del Palau de Justícia

La Conselleria de Justícia de la Generalitat Valenciana ha demanat a l’Ajuntament d’Ontinyent llicència municipal per procedir a l’inici de les obres que invertiran 9,2 milions d’euros en el nou Palau de Justícia de la ciutat. Una volta finalitzats els tràmits vinculats a aquesta sol·licitud, que s’estima que poden requerir entre dos i tres mesos, i una volta aprovades les pertinents llicències, l’administració autonòmica tindrà un termini de fins a 6 mesos per iniciar les obres, que segons el projecte bàsic d’obra de la nova seu judicial, es pot perllongar per un màxim de 18 mesos.

El regidor de Territori, Óscar Borrell, destacava que “és una molt bona notícia que la Conselleria reprenga els tràmits per a avançar en l’execució d’una obra tan important com aquesta, fruit de molts esforços fets tant des de l’Ajuntament com de la Generalitat per tal de modernitzar el servei i millorar l’atenció a les necessitats tant del funcionariat com de les persones usuàries”, assenyalava.

Cal recordar que per a poder avançar en el projecte, l’Ajuntament d’Ontinyent va haver de fer efectiva la compra de l’antiga fàbrica de Bernabeu i la seua parcel·la (que va eixir a concurs públic) per un import de 500.000 euros. Els tràmits que es van haver de fer per a possibilitar aquesta compra i posterior cessió a la Conselleria van incloure l’atenció en les diverses necessitats plantejades, com per exemple la compatibilitat de l’edifici amb l’ús dotacional administratiu o la possibilitat d’ampliar a futur la seu amb una construcció adjacent de 1.000 m².

L’edifici de l’antiga fàbrica de Bernabeu, situat a 450 metres dels actuals jutjats, és una construcció de 4.281,25 m² aïllada que compta amb dues plantes i quatre façanes a parcel·la que permeten unes condicions òptimes d’enllumenat natural i ventilació de les estades, unes característiques que també afavoreixen la distribució dels espais, optimitzant recorreguts i zones comunes. L’edifici, on s’unificaran les quatre seus judicials existents a la ciutat, es troba en una parcel·la tancada amb un únic accés des del carrer Rafael Sanchis Seguí, i disposa d’espai per a pàrquing.

FOTO: recreació del projecte del Palau de Justícia d’Ontinyent.