Conselleria reconeix la demora dels resultats pel trencament d’una màquina

Des de la Conselleria de Sanitat s’ha reconegut hui el problema creat amb el trencament d’una màquina de l’Hospital Lluís Alcanyís que resulta fonamental per a conèixer els resultats de les proves PCR que estan realitzant-se al departament de salut Xàtiva-Ontinyent en el seguiment de l’extensió del coronavirus per la nostra zona. “S’està treballant per solucionar el problema”, han comentat des de la Conselleria.

La conseqüència més directa de l’avaria de la màquina ha estat la demora en els resultats de les proves PCR que venen efectuant-se als centres de salut de les nostres comarques i que es remetien al Lluís Alcanyís. Ara, són enviades a l’Hospital General de València, però aquesta circumstància ha provocat un cert col·lapse a l’hora de tindre les resolucions de cada cas. El circuit s’ha allargat i això ha fet que el temps siga major. Així ho expliquen des de la Conselleria de Sanitat: “El temps màxim per a processar els resultats de les PCR en els laboratoris del servei de Microbiologia de l’Hospital General és de 24 hores quan són mostres de l’hospital i 48 hores quan les mostres procedeixen dels centres de salut o d’altres departaments de salut. La demora a emetre els resultats de Xàtiva-Ontinyent pot ser en part conseqüència del circuit de lliurament de les mostres que van ser des dels centres de salut a l’hospital Lluis Alcanyis i posteriorment als laboratoris del General amb una mitjana de 48-72 hores en la recepció de les mostres. Per això, tots dos departaments ja han treballat per a ajustar este circuit i així evitar futures demores”.

El problema és que la demora en els resultats estaria incidint de manera negativa en totes aquelles persones que sense saber si són positives o negatives estarien escampant el virus. Les fonts sanitàries han recordat que totes aquelles persones que s’han efectuat una prova i estan pendents del resultat han de quedar-se a casa fins que es realitze la comunicació de la seua situació.