Consulta a les comparses per a que es pronuncien sobre les Festes

La Junta de govern de la Societat de Festers integrada per l’equip de govern i els representants de les 24 comparses de Moros i Cristians d’Ontinyent ha iniciat hui diumenge 26 d’abril el procediment per a prendre una decisió definitiva al voltant de la celebració, ajornament o suspensió definitiva de l’edició de 2020 ateses les circumstàncies extraordinàries que estem vivint amb la pandèmia causada per la COVID-19. Es tracta de la primera fase per tal d’establir un pronunciament definitu al voltant de les Festes ontinyentines.

La junta s’ha celebrat hui de manera telemàtica i ha adoptat com a principal resolució iniciar una consulta, que serà de pronunciament obligatori, per a totes les comparses. La resposta ha de donar-se al llarg de la pròxima setmana, com a molt tard el dimecres, i haurà d’estar perfectament acreditada com a corresponent a la decisió de la junta de cada comparsa.

El comunicat que es fa arribar a les comparses, i que haurà de ser extensible a tots els seus components, planteja la suspensió de les Festes de 2020 i la represa a partir de l’1 de març de 2021, tot i respectant l’ordre i càrrecs de 2020. Les Festes de 2021 es mantindrien en les dates habituals. Per tant es proposa obrir un parèntesi entre el Mig Any d’enguany i el pròxim per a tornar a activar el procés fester.

Ara s’ha donat el primer pas per prendre una decisió seguint escrupulosament el reglament de la Societat per acometre canvis de dates, tal i com ja va ocórrer amb la Publicació de 2019. L’última paraula la tindran les 24 comparses que s’han de pronunciar de manera obligatòria al comunicat que se’ls trasllada per part de la junta.