Cultura de la Generalitat i RTVE preestrenen a la Filmoteca Valenciana el documental ‘Nino Bravo, vivir’

Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, i RTVE preestrenen el divendres 14 d’abril, a les 18 hores, a la Filmoteca Valenciana el documental ‘Nino Bravo, vivir’ (2023), dirigit per Miki Blanco i Pilar Ávila, i produït per RTVE per al programa ‘Imprescindibles’. El documental serà presentat al públic de la Berlanga pels seus directors, Miki Blanco i Pilar Ávila, acompanyats pel director general de l’IVC, Abel Guarinos.

‘Nino Bravo, vivir’ (2023) repassa la vida i l’obra d’una de les figures més importants de la música popular iberoamericana de tots els temps, que va veure truncada la seua carrera artística per un tràgic accident automobilístic en què va perdre la vida a l’edat de vint-i-vuit anys.

La preestrena a la Filmoteca Valenciana d’aquest documental d’una hora de duració s’emmarca dins de les activitats promogudes per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport amb motiu de la celebració de l’Any Nino Bravo, amb el qual es commemora el cinquanta aniversari de la defunció del popular cantant valencià.

Dins de les activitats de l’Any Nino Bravo promogudes per l’Institut Valencià de Cultura, l’Arxiu Fílmic de la Filmoteca Valenciana, que depén de l’IVC, ja va presentar el passat mes de gener els treballs de recuperació, digitalització i conservació d’un curtmetratge de 16 mil·límetres en color amb tres videoclips independents en què el cantant d’Aielo de Malferit interpreta les cançons ‘Noelia’, ‘Te quiero, te quiero’ i ‘Mi gran amor’.