fbpx

Demanaran millores de seguretat permanents per a les casetes

Estan disposats a plantar-se davant el Ministeri de l’Interior i la Delegació del Govern per a exigir-los millores permanents en la seguretat del disseminat d’Ontinyent. Els veïns afectats pels robatoris que s’estan produint a Ontinyent en els últims mesos van a “arribar fins a on faça mancada per a exigir més seguretat”, expliquen.
Divendres passat, veïns de la zona de Santa Ana i del Bonavista, es reunien amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, així com, amb el regidor de Govern Obert, Joan Sanchis i amb representants de les forces de seguretat presents a Ontinyent, en el qual presentaven un escrit signat per prop de 300 persones de la zona de Santa Ana-Casa Moltó en el qual “mostren el seu malestar davant els robatoris que s’han registrat en els últims mesos”, expliquen des del consistori.
El document ha sigut registrat en el consistori i també es lliurarà en la Delegació del Govern i en la Secretària d’Estat de Seguretat en les reunions que tindran lloc en les pròximes setmanes, segons avançava l’alcalde de la ciutat, i a les quals al costat del primer edil, assistiran representants dels veïns afectats del disseminat i del nucli urbà. A més, Rodríguez ha anunciat la realització d’un estudi d’ubicació i legalitat de la col·locació de càmeres de seguretat en el disseminat, així com l’inici de la instal·lació de càmeres en els accessos al casc urbà.
ZONIFICACIÓ OBSOLETA
Representants dels veïns han explicat a aquest periòdic que “anem a seguir arreplegant signatures. Hem parlat amb totes les associacions veïnals perquè se sumen a la iniciativa i anirem amb elles on siga necessàri”. En la reunió quedava palés que un dels principals problemes del disseminat d’Ontinyent i de la situació actual és que la zonificació “feta l’any 82 està totalment desfasada. El disseminat de la ciutat ha canviat moltíssim. Aquesta zona del terme correspon a la Guàrdia Civil i segons ens han explicat, actualment hi ha 12 agents en la comandància d’Ontinyent i altres 12 en la de Benigànim. En ambdues, hi ha 3 torns al dia i en cadascun d’ells treballen 4 agents, dos patrullant i els altres en la comandància. Aquesta organització és igual a Ontinyent i a Benigànim, per la qual cosa quatre agents de la Benemérita són els responsables de la seguretat del disseminat de tota la Vall d’Albaida, en la qual es calcula que hi ha més de 9.000 habitatges. És impossible que es facen càrrec de tot. Així succeeix en ocasions que, quan crides a la Guàrdia Civil i els dius que t’han robat, directament et redirigeixen al 112 perquè ells no poden fer més”, denuncien els veïns. La Policia Nacional i la Policia Local “s’han reorganitzat per a col·laborar amb la Guàrdia Civil, però no és suficient”.Els afectats pels robatoris volen que “les millores siguen per sempre. No solament ara, que hi ha un repunt de robatoris. Estem disposats a anar on siga necessari per a reclamar més seguretat”. Després de la reunió que van mantenir en el consistori, consideren que les primeres impressions “són bones. Caldrà veure com es desenvolupa tot”.